BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAzzam, Abramovich'i geride bıraktı----

Azzam, Abramovich'i geride bıraktı

Azzam, Abramovich'i geride bıraktı
14 Nisan 2013 - 20:37 www.finansgundem.com

Alman lüks tekne üreticisi Lürssen tarafından inşa edilen Azzam isimli yat dünyanın en büyük motor yatı unvanını aldı.

Alman lüks tekne üreticisi Lürssen tarafından inşa edilen Azzam isimli yat, 590 feet uzunluğu ile Roman Abramovich’in yatını geride bırakarak dünyanın en büyük motor yatı unvanını aldı. Abramovich’in yatı 536 feet uzunluğunda.
Lürssen, dünyanın en büyük yatının kime satıldığını açıklamadı. Ama sektörde yatın sahibinin Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) kraliyet ailesinin bir ferdi olduğu konuşuluyor. Üretici firma Azzam’ın “şüphesiz şimdiye kadar inşa edilmiş en muhteşem yat” olduğunu belirtiyor.
Muazzam büyüklüğünün yanı sıra misafirlerine lüks ve sofistike bir konaklama sunarken, Azzam’ın süper hızlı olması ve sığ sularda gezinmesi de mümkün.
94.000 beygir gücüne sahip tekne; hız için pervaneler yerine jetleri kullanıyor. Bu sayede çoğu mega büyük yattan yüzde 30 daha hızlı hareket edebiliyor. Proje yöneticisi Azzam’a “590 feetlik bir jet-ski” adını yakıştırmış.
Rekor sahibi yat hakkında jakuziler, döner yatak ya da helikopter pisti gibi detaylar ve kritik ayrıntılarla ilgili hiçbir bilgi bulunmuyor. Sadece fiyatının 600 milyon dolar civarında olduğu söyleniyor. Azzam, resmen gelecek sonbaharda tanıtılacak.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)