BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAYM'ye üye seçiminde kritik 3 ay!----

AYM'ye üye seçiminde kritik 3 ay!

AYM'ye üye seçiminde kritik 3 ay!
28 Ocak 2024 - 08:49 www.finansgundem.com

Mevcut üyelerden 7’sini seçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, görev süresi dolan Topal’ın yerine Akçil, Apaydın ve Tunç’tan birini atayacak. Sonraki iki atama ile 15 üyeden 10’unu görevlendirmiş olacak.


Anayasa Mahkemesi üyesi Muammer Topal’ın görev süresi 29 Ocak tarihi itibari ile yani yarın doluyor. Topal’ın yerine Danıştay kontenjanından yeni bir isim seçilecek. Danıştay’da bu görev için yapılan oylamada en yüksek oyu Yılmaz Akçil, Bilge Apaydın ve Aydemir Tunç aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bu üç isim arasından atama yapacak. En kuvvetli adayın Ayasofya’nın ibadete açılması kararını veren 10. Daire Başkanı Yılmaz Akçil olduğu belirtiliyor. Erzurum İdare Mahkemesi Başkanlığı yapan ve 2011’de Danıştay üyesi seçilen Akçil, 2018’de Danıştay 10’uncu Daire Başkanı olmuştu.

Muammer Topal

ARSLAN’IN SÜRESİ NİSAN’DA DOLUYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugüne kadar AYM üyeliğine Kadir Özkaya, Recai Akyel, Şevki Hakyemez, İrfan Fidan, Basri Bağcı, Yıldız Seferinoğlu, Selehattin Menteş’i atadı. Başkan Zühtü Arslan ve Başkanvekili Tahsin Gökcan ile üyeler Engin Yıldırım, Muammer Topal ve Emin Kuz’u ise 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül seçti. Kenan Yaşar, Rıdvan Güleç ve Muhterem İnce de TBMM tarafından seçildi. Anayasa Mahkemesi’nde Muammer Topal’ın ardından Başkan Zühtü Arslan’ın görev süresi de 17 Nisan 2024’de dolacak. 12 Mayıs 2024’de ise Emin Kuz’un görevi tamamlanacak. Bu isimlerin yerine Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından atama yapacak. Böylelikle Erdoğan’ın atadığı üye sayısı10’a yükselecek. Gül’ün atadığı Tahsin Gökcan 2026, Engin Yıldırım ise 2031’e kadar görevini sürdürecek. (Sözcü)

Meclis'te bu hafta HSK'ya yeni üye seçilecek!

 

HSK kararnamesiyle yeni başsavcılar belli oldu

 

Anayasa Mahkemesi'nden internet yayını kararı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)