BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporAydınlar'a Koç darbesi!----

Aydınlar'a Koç darbesi!

Aydınlar'a Koç darbesi!
05 Kasım 2013 - 09:06 www.finansgundem.com

Ali Koç'un kongreden bir gün önce düzenlediği basın toplantısı Mehmet Ali Aydınlar'ın planlarını suya düşürdü

Fenerbahçe’de kongrede Aziz Yıldırım’ın tarihi farkla başkanlığa yeniden seçilmesi; “Bu fark nasıl oluştu?” sorusunu da beraberinde getirdi. Bu konuyla ilgili olarak ilginç bir detay da ortaya çıktı. Habertürk'te yer alan habere göre, Başkan Aziz Yıldırım’a rakip olan Mehmet Ali Aydınlar ve Hulusi Belgü, kongre öncesinde çeşitli şirketlere araştırma yaptırdılar. Özellikle seçime 5 gün kala üye listesinin gelmesinden sonra yapılan araştırma sonucunda Aydınlar’ın yüzde 35-40, Belgü’nün de yüzde 26’lık oy oranına ulaşacağı ortaya çıktı. Bu raporlar doğrultusunda Aydınlar ve Belgü’nün umutları artarken; her ikisinin de son anda darbe yediği ortaya çıktı. Geçici ihraç kararından kurtulamayan Belgü kongre dışına kalırken; geriye kalan tek aday olan Mehmet Ali Aydınlar’a da Ali Koç’un darbe vurduğu belirtildi. Araştırmayı yapan yetkililer, üye iletişim bilgilerinin geç alınmasının ardından Ali Koç’un da basın toplantısı düzenleyip Aziz Yıldırım’a destek vermesiyle oyların yarı yarıya düştüğünü rapor ettiler.

‘ÇOK CİDDİ KAYIP OLDU’
Araştırma şirketi yetkilileri, üye iletişim listesini ele geçirmesi sonrası Ali Koç’un da yaptığı basın toplantısının çok ciddi oy kayıplarına neden olduğunu belirttiler. Bunun yanı sıra oy kaybında cumartesi günü yapılan kötü şöhret uygulamasının ve yüksek katılımın da etkili olduğu raporda belirtildi. Kısacası araştırma kurumu yetkilileri, tarihi farkı 3 ana maddede özetledi: 1- Ali Koç’un genel kuruldan bir gün önce basın toplantısı yapıp Aziz Yıldırım’a destek olması. 2- Üye listelerinin geç ulaşması ve iletişim bilgilerinin kısıtlı zamanda elde edilmesi. 3- Genel kurulun ilk gününde katılımın Aziz Yıldırım lehinde olması ve konuşmacıların da Yıldırım lehinde sözler sarf etmesi oy kullanmaya gelenleri etkiledi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)