BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAvusturyalı gençlerin yarısı savaş durumunda ülkeyi savunmayacaklarını belirtti----

Avusturyalı gençlerin yarısı savaş durumunda ülkeyi savunmayacaklarını belirtti

Avusturyalı gençlerin yarısı savaş durumunda ülkeyi savunmayacaklarını belirtti
15 Ocak 2024 - 07:41 www.finansgundem.com

Avusturya Savunma Bakanı Tanner, basın toplantısında askere elverişli kişi sayısındaki düşüşle ilgili açıklamalarda bulundu. Tanner, yaptırdığı ankette genç nüfusunun yarısından fazlasının 'ne olursa olsun ülkeyi savunmayacağını' söylediklerini belirtti

Avusturya Savunma Bakanı Klaudia Tanner, Avusturyalıların orduya katılmak için fazla şişman olduğunu söyledi. Bakanlığın yaptığı ankette, ülkedeki gençlerin yarıdan fazlası "ne olursa olsun ülkeyi savunmayacağını" dile getirdi.

Avusturya Savunma Bakanı Tanner, düzenlediği basın toplantısında askere elverişli kişi sayısındaki düşüşle ilgili açıklamalarda bulundu.

GENÇ NÜFUS ORDU İÇİN FAZLA ŞİŞMAN

Tanner, genç Avusturyalıların orduya katılmak için fazla şişman olduğunu söyledi.

Avusturya yönetimi 2023'te 45 bin 565 kişiyi askere çağırırken, bunlardan sadece 31 bin 516'sı askerliğe elverişli raporu alabildi.

Askerliğe uygun olmayanların 3 bin 421'ine "geçici olarak elverişsiz" raporu verilirken, diğerleri tamamen ordu dışında bırakıldı.

AVUSTURYA'DA OBEZİTE SORUNU

Tanner, gençler arasında artan obezite sorununa ek olarak psikolojik stres faktörünün de elverişsizlikte etkili olduğunu vurguladı.

Avusturya Savunma Bakanı, "Genç nesil yeniden sağlıklı ve zinde olmalı" diye konuştu.

Tanner ayrıca, yeni başlanan kadınlar için gönüllü askerlik hizmetini "harika bir başarı" diye niteledi. Servisin başladığı nisandan bu yana 212 kadının başvuru yaptığını belirten Avusturyalı bakan, şu ana kadar bunlardan 126'sının silah altına alındığını söyledi.

YÜZDE 58 NE OLURSA OLSUN ÜLKELERİNİ SAVUNMAYCAK

Avusturya'da gençler arasında sivil hizmete gönüllü olanların oranı yüksek kalmaya devam etse de, gençler arasında orduya katılmaya sıcak bakanların sayısı azalıyor.

Savunma Bakanlığı'nın yaptığı son ankete göre, bir askeri saldırı durumunda ülkeyi korumak için silah altına alınmayı kabul edenlerin oranı sadece yüzde 31.

Ülkenin yüzde 58'iyse "her ne olursa olsun" ülkeyi savunmayacağını belirtiyor.

Ankete katılanların yüzde 53'ü asker sayısının artırılmasını savunurken, aynı oranda kişi de askerlik hizmetinin süresinin çok kısa olduğunu belirtti.

Avusturya bu yıl savunma bütçesini tarihte ilk kez 4 milyar euro seviyesine çıkarmış ve askeri harcamalarda üç yıl üst üste rekor kırmıştı. Bu rakamın 2027'ye kadar 5 milyar euroya yükselmesi bekleniyor.

Avusturya ve AB, Filistinlilere yardım ödemelerini dondurdu

 

Avusturya Merkez Bankası enflasyon tahminini yükseltti

 

Avusturya Başbakanı Nehammer: Rusya'dan gaz almak ahlaki değil, mecburiyet

 

Avusturya'da aşırı sağcılardan göç isyanı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)