BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAvustralya'da gaz arzı krizi----

Avustralya'da gaz arzı krizi

Avustralya'da gaz arzı krizi
02 Haziran 2022 - 10:27 www.finansgundem.com

Avustralya'da İklim Değişikliği ve Enerji Bakanı Chris Bowen, ülkesinin gaz krizinin eşiğinde olduğunu ve sorunun hızlı çözülemeyeceğini açıkladı. Bowen, artan gaz ve elektrik maliyetini azaltmak için tüm adımların atılacağını bildirdi.

Yeni Bakan Chris Bowen "Avustralya enerji piyasaları kusursuz bir fırtınayla karşı karşıya" ifadesini kullanarak , elektrik temini ve özellikle gaz arzı ile ilgili ciddi bir dizi faktörün varlığına dikkat çekti.

ABC News'in aktardığına göre gaz sorununun kendilerine önceki hükümetten kaldığını vurgulayan Bowen, gaz krizinin eşiğinde olan ülkesinde bu durumun hızlıca çözülemeyeceğini ifade etti.

'Önceki hükümet gerekli çalışmaları yapmadı'

Bowen, mevcut enerji sorunlarına yenilenebilir enerjiye geçiş yönündeki politikaların da kısa vadede yardım edemeyeceğinin farkında olduklarını söyleyerek, "Önceki hükümet, yenilenebilir enerji ve depolama kapasitesini artırmak için gerekli çalışmaları yapmadı" diye konuştu.

Güneydoğu Avustralya'da bir süredir devam eden soğuk hava dalgası ve geçen hafta ülkedeki bir gaz tedarikçisinin iflası nedeniyle gaz fiyatları arttı.

Dünyanın dört bir yanındaki ülkelerin Rus gazını ve kömürünü satın almayı kesmesi de fiyatları olumsuz etkiledi. Avustralya'daki bazı kömür madenlerindeki sorunlar da yurt içinde gaz fiyatları üzerindeki baskıya katkı yaptı.

Avustralya'dan Çin'e: Ticari engelleri kaldırın

Avustralya'da şirket karları tahminleri aştı

Avustralya'da konut değeri 20 ay sonra ilk kez geriledi

Avustralya'da ücret artışı enflasyonun çok altında

Avustralya 12 yıl sonra faiz artırdı

Avustralya'da enflasyon beklentilerin üzerinde arttı

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)