BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAvrupa'yı kilitleyen ‘veto hakkı' bitiyor----

Avrupa'yı kilitleyen ‘veto hakkı' bitiyor

Avrupa'yı kilitleyen ‘veto hakkı' bitiyor
05 Mayıs 2022 - 11:25 www.finansgundem.com

Avrupa'yı kilitleyen ‘veto hakkı' bitiyor. Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrası ‘refleks' göstermekte ağır kalan AB, veto yetkisini iptal eden ve Avrupa ordusu sürecini hızlandıran bir tasarıyı gündemine aldı.

Avrupa Birliği vatandaşlarının, 12 ay boyunca fikirlerini ve endişelerini ilettiği, önerilerde bulunduğu "Avrupa'nın Geleceği Konferansı" sona erdi. Süreci Avrupa Parlamentosu tarafından denetleyen Guy Verhofstadt, AB içindeki kararlarda oybirliği aranması şartının kaldırılmasının gündeme geldiğini söyledi.

Euronews'a yaptığı açıklamada, ana tekliflerden birinin veto haklarının sona erdirilmesi olduğunu belirten Verhofstadt, "Oybirliği nedeniyle, AB konusunda her zaman çok az, çok geç hareket ediyoruz. Mali krizde de, göç krizinde de, hatta Kovid-19'da bile durum böyleydi. Bu, savaş zamanında bile sorun. O halde yapmamız gereken, bunu ortadan kaldırmak, her konuda basit veya nitelikli çoğunluk sistemini getirmek. AP olarak değişiklik isteyeceğiz" dedi.

AB'nin ortak silahlı kuvvetleri olması gerektiğinin de altını çizen Verhofstadt sözlerini şöyle sürdürdü: "Ukrayna savaşında bunun eksikliğini gördünüz. Avrupa'da savunmaya 240 milyar euro harcıyoruz. Bu, Ruslardan dört kat fazla, ancak duruma bakarsanız, bu konuda bir şeyler yapmak için Amerikalı dostlarımızın yardımı olmadan kesinlikle yeterli kapasitede değiliz. Bu yüzden benim için AB'deki en büyük para israfı... 27 ordu var ama etkinliği yetersiz:"

Tarımda "Avrupa Birliği" modeli

 

Avrupa Birliği limanları Rus gemilerine kapatılıyor

 

Avrupa Birliği'nden Belarus'a yaptırım

 

Avrupa Birliği 30 yaşında

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)