BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomi'Avrupa'nın Türkiye'den alacağı ders var'----

'Avrupa'nın Türkiye'den alacağı ders var'

'Avrupa'nın Türkiye'den alacağı ders var'
08 Nisan 2013 - 15:41 www.finansgundem.com

Sanayi Bakanı Ergün, Türkiye'nin işlerin iyi gittiği zamanda radikal önlemleri alabildiğini ve dayanıklılığını artırdığını söyledi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Şubat ayına ait sanayi üretim endeksini değerlendirdiği yazılı açıklamasında, 2013 yılı Şubat ayında sanayi üretiminin bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,6, takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksinin ise geçen yılın aynı ayına göre yüzde 4,4 arttığını kaydetti.
'OVP HEDEFİ RAHATLIKLA YAKALANABİLİR'
Türkiye'nin oturduğu yeni büyüme patikasının hem kırılganlıkların azaldığı hem de Türkiye'nin uzun vadeli ve istikrarlı büyüdüğü bir patika olduğunu belirterek, "Orta Vadeli Programda yer alan yüzde 4'lük büyüme öngörüsünün rahatlıkla yakalanacağını söyleyebiliriz" ifadesini kullandı.
Türkiye sanayisinin, dünyadaki tüm çalkantılara rağmen büyümeye devam ettiğine işaret eden Ergün, bu yıl ekonominin, kontrollü bir şekilde, geçen yıl elde edilen kazanımları koruyarak büyüyeceğini dile getirdi.
'TÜRKİYE ÖNLEM ALABİLDİ'
Ergün, gelinen noktada Euro Bölgesi'nin yüzde 12 gibi tarihinin en yüksek işsizlik oranlarıyla, bankacılık krizleri, kamu borç krizleriyle uğraşırken Türkiye'nin tüm bu konularda sağlam durabilmesinin proaktif ve riskleri iyi değerlendiren, gerekli önlemleri zamanında alabilen bir ekonomi yönetiminin sonucu olduğuna dikkati çekti.
Ergün, "Türkiye işlerin iyi gittiği zamanda radikal önlemleri alabilmiş, dolayısıyla işlerin bozulduğu dönemde dayanıklılığını artırmıştır. Bu açıdan bakıldığında Euro Bölgesi ülkelerinin Türkiye'den alacakları çok ders vardır" dedi.
'KATMA DEĞERLİ ÜRÜNLER ÜLKENİN ÖNÜNÜ AÇACAK'
"Türkiye yapısal önlemleri almaya, sistemde gerektiğinde iyileştirmeler yapmaya ve bunları kararlılıkla uygulamaya hala devam etmektedir" diyen Ergün, "Türkiye'nin uzun vadede önünü açacak en önemli mesele daha yüksek katma değerli ürünlerin üretilmesi ve Türkiye'nin rekabetçiliğinin artırılmasıdır" diye ekledi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)