BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAvrupa'nın LNG ithalatı rekor kırdı----

Avrupa'nın LNG ithalatı rekor kırdı

Avrupa'nın LNG ithalatı rekor kırdı
12 Aralık 2022 - 13:43 www.finansgundem.com

Avrupa'da LNG sevkiyatları geçen hafta %6 artışla 4,3 milyar mᶟ civarında gerçekleşerek haftalık rekor seviyeye ulaştı.

Kpler gemi izleme verilerine göre, Türkiye de dahil olmak üzere Avrupa destinasyonlarına yapılan deniz yoluyla LNG sevkiyatları önceki yedi güne göre yaklaşık %6 artışla 4,3 milyar mᶟ’ü aşan yeni bir haftalık rekor seviyeye ulaştı.

Verilere göre, LNG'nin çoğu İngiltere ve Fransa'ya ulaştı ve her bir ülke geçen hafta bölge limanlarında boşaltılan toplam 48 gemiden 10'unu aldı.

Montel-Foreks'in haberine göre, bir önceki haftalık rekor, Mayıs ayının başında yaklaşık 4,2 milyar mᶟ idi.

Kpler verilerine göre, bu hafta toplam 4 milyar mᶟ LNG taşıyan 42 gemi daha bekleniyor, ancak nihai varış noktaları ve hacimler değişebilir.

Bu ay şimdiye kadar Avrupa, haftalık yaklaşık 4,4 milyar mᶟ ithalat yaptı ve toplamda 7,5 milyar mᶟ ile Kasım ayının aynı dönemine göre %14 daha yüksek bir seviyeyi temsil ediyor.

Piyasa katılımcıları, Avrupa kıyılarında yüzen LNG gemi sayısının, daha soğuk hava koşullarına bağlı olarak artan talep nedeniyle düşmeye devam ettiğini söylüyor.

Kpler verilerine göre, 0.4 milyar mᶟ taşıyan sadece beş gemi en az beş gündür Avrupa kıyılarında enjeksiyon için bekliyor. Bu, Eylül başından bu yana en düşük hacim ve Ekim ayının en yüksek seviyesinin yaklaşık beşte biri kadar bir düzeyi temsil ediyor.

Avustralya merkezli ANZ Bank, soğuk hava ve Çin'deki Kovid-19 ile ilgili kısıtlamaların hafifletilmesi nedeniyle Asya'da da talebin arttığını söylüyor.

JKM'de Ocak ayı vadeli Kuzey Asya LNG kontratı cuma günü 33,37 USD/MMBtu seviyesinde hesaplandı. Kontrat en son 15 Eylül'den bu yana en yüksek seviyesi olan 34,53 USD/MMbtu'da görülen aylık vadeli Avrupa LNG kontratı fiyatlarına göre hala daha düşük bir seviyede yer alıyor.

Avrupa Gaz Altyapısı (Gas Infrastructure Europe-GIE) verilerine göre, Avrupa LNG depolama seviyeleri en son %67 dolulukta görüldü.

İngiltere ABD’den aldığı LNG’yi 2023’te iki katına çıkaracak

 

Almanya ile Katar arasında LNG anlaşması

 

LNG’deki rekabet ABD’yi ihracat lideri yaptı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)