BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkAvrupa'nın BDDK'sında mutlu sona yaklaşılıyor----

Avrupa'nın BDDK'sında mutlu sona yaklaşılıyor

Avrupa'nın BDDK'sında mutlu sona yaklaşılıyor
10 Aralık 2013 - 06:58 www.finansgundem.com

Fransa Maliye Bakanı Moscovici, ayrılıklara rağmen bankacılık birliği anlaşmasını sağlamaya yakın olduklarını söyledi

İngiliz Financial Times gazetesine konuşan Fransa Maliye Bakanı Pierre Moscovici, Avrupa'nın, finansal sistem için "gerçek bir devrim" olacak bankacılık birliği anlaşmasının eşiğinde olduklarını söyledi. Moscovici, Almanya ile sorunlu bankaları fonlayacak bir sistem üzerinde yaşadıkları anlaşmazlığı da gidermekte olduklarını söyledi.
Moscovici, anlaşmanın, sorunlu bankalar için bir merkez kurtarma fonunu kapsamasının zaruri olduğunu savunurken, ulusal fonlardan oluşan bir ağı savunan Almanya bu görüşe karşı çıkıyor.
Ancak Moscovici, Almanya ve daha geniş kapsamlı AB taleplerini birleştirecek tavizlerin, Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble'nin geçtiğimiz cuma günü kilit ülkeler ve AB yetkililerini bir araya getirdiği toplantıda görüşüldüğünü söyledi.
Brüksel'deki Eurogrup toplantısı öncesinde Financial Times'a konuşan Moscovici, "Ödünler inşa etmeliyiz. Hem tek bir çözüm fonu, hem de ulusal tavsiyelere bir rol verilmeli. Bunlar birbirinin karşıtı değil. Aradığımız, ikisinin birbirine eklenmesi" dedi.
Gazeteye göre bu "melez planın" detaylarının nasıl işleyeceği ise anlaşmanın son hâlinin çekişmeli kısımlarından biri olacak.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)