BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAvrupalı noterler Türkiye'de buluşuyor----

Avrupalı noterler Türkiye'de buluşuyor

Avrupalı noterler Türkiye'de buluşuyor
08 Aralık 2013 - 15:40 www.finansgundem.com

“Avrupa Birliğinde Noterlik Konferansı-1”, 12-13 Aralık 2013 tarihleri arasında İstanbul’da yapılacak...


Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü ve Türkiye Noterler Birliği işbirliğiyle 12-13 Aralık’ta düzenlenecek “Avrupa Birliğinde Noterlik Konferansı-1”in açılış konuşmasını Adalet Bakanı Sadullah Ergin yapacak. Avrupa Birliği’nin 22 üye ülkesindeki noterlik kurumlarının işbirliğiyle kurulan Avrupa Birliği Noterler Konseyi (CNUE) üyelerinin de katılacağı konferansın ikinci gününde CNUE Genel Kurulu da gerçekleştirilecek. Böyle CNUE Genel Kurulu’nu ilk kez bir Gözlemci Üye ülkede yapmış olacak. 
Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü ve Türkiye Noterler Birliği (TNB) işbirliğiyle düzenlenecek olan “Avrupa Birliğinde Noterlik Konferansı-1”, 12-13 Aralık 2013 tarihleri arasında İstanbul’da yapılacak. Türkiye ve Avrupa’dan çok sayıda noterin katılacağı konferansta iki gün boyunca "Avrupa Birliği’nde Noterlik Sistemi", "Noterlerin Görev ve Sorumluluk Alanları ile İşleyişi" başta olmak üzere birçok konu başlığı ele alınacak. Adalet Bakanı Sadullah Ergin, CNUE Başkanı Frank Molitor ve TNB Başkanı Yunus Tutar’ın açılış konuşmalarını yapacağı Avrupa Birliğinde Noterlik Konferansı-1, Grand Tarabya Oteli’nde gerçekleştirilecek.



TÜRKİYE, CNUE’DE GÖZLEMCİ ÜYE
CNUE’nin, Avrupa hukukunun kurulmasında noterlik mesleğinin büyük önemi bulunduğu ve bu oluşumda yönlendirici olması gerekliliği ile 1993 yılında kurulduğunu anlatan TNB Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Tutar, “Avrupa kurumlarında noterlik mesleğini temsil eden resmi bir örgüt olan CNUE üyeleri arasında Latin Medeni Hukuku uygulayan Avrupa Birliği’nin 22 üye ülkesi bulunuyor. Türkiye olarak geçtiğimiz mart ayında bu konseye Gözlemci Üye olarak kabul edildik ve kısa sürede CNUE Genel Kurulu’nu İstanbul’a alma başarısını elde ettik. Bu kapsamda 12-13 Aralık tarihlerinde gerçekleştireceğimiz Avrupa Birliğinde Noterlik Konferansı kapsamında CNUE ilk defa genel kurulunu bir Gözlemci Üye ülkede yapacak” dedi.
Tutar, Avrupa Birliğinde Noterlik Konferansı’nda iki gün boyunca Avrupa’da önleyici yargıda gayrimenkul satışlarında, icra hukukunda, şirket kuruluşlarında noterlerin rolünün konuşulacağını belirtti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)