BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupalı faktöring firmalarında temerrüt endişesi----

Avrupalı faktöring firmalarında temerrüt endişesi

Avrupalı faktöring firmalarında temerrüt endişesi
07 Ocak 2021 - 17:59 www.finansgundem.com

Avrupa Bankacılık Otoritesi’nin oluşturduğu yeni düzenlemeler Avrupalı faktöring firmalarını hazırlıksız yakaladı. Düzenlemeler firmaların ciddi bir kısmını temerrüde düşürebilir

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Avrupa’nın önde gelen piyasa izleme kurumları finansal prosedüre ilişkin daha sert standartlar getirirken kıtanın tedarik zincirlerini desteklemeye yardımcı olan finansal kurumlar, vadesi gelen borçlardaki ciddi bir artışla karşılaşmaya hazırlanıyorlar.

Bloomberg’in haberine göre Avrupa Birliği Faktoring ve Ticari Finans Sektörü Federasyonu Temsilcisi Diego Tavecchia yeni düzenlemelerle birlikte faktoring firmalarının %15 ila %20 oranında temerrüde düşebileceği konusunda uyardı. Tavecchia ödenemeyen borçların 25,5 milyar euroya kadar ulaşabileceğini belirtti.

Haberde bölgedeki kredi sağlayan şirketlerin temel bankacılık sorunlarıyla başa çıkmada biçimlerinde ciddi farklılıklar görüldüğü ve Avrupa Bankacılık Otoritesi’nin (EBA) bu yıl özel kredilerde tek bir tanım uygulanmasının birçok şirketi temerrüde düşüreceği belirtildi. Tavecchia, sektörün olumsuz etkilerle başa çıkmak için yeterli kaynağa sahip olduğunu belirtmesine karşın, yetkili kredi kuruluşlarının son dakikada yönetmeliklerde yapılan değişikliklere uyamayacağından bazı firmaların finansmanlarını kesebileceği konusunda uyardı.

EBA'nın yeni çerçevesine göre, bir şirketin bilançosuna kaydedilen alacakların 30 günlük bir süre sonrasında teknik olarak geç kalınmış olarak gösterilmesi gerekiyor. Söz konusu sınıflandırma, tedarik zinciri içerisindeki finans şirketleri için bir sorun teşkil etmektedir. Zira birçok durumda, büyük firmalar faturalarının ödenmesini vadesi dolduktan sonra sağlıyor.

Tedarik zinciri içerisindeki finans şirketleri, bir firmanın satıcılarına ödenmemiş faturalarının değerinin altında bir tutar sağlıyor. Tedarikçilere göre, satıcılar fonlarını daha uygun bir şekilde alıyorlar ve kredi verenler "fatura ödendiğinde nispeten güvenli bir getiri elde ediyorlar."

Küresel Tedarik Zinciri Finans Forumu’nun (GSCFF) yaptığı açıklamada tedarikçilerden uzun bir süredir olumsuz şartlardaki anlaşmalara imza atılması yönünde zorbalığın yapıldığına dair şikayetler geldiği belirtiliyordu. Ancak GFCFF raporu düzenlemelerin doğru yapılması durumunda iş sermayesinin optimize edilmesine yardımcı olabileceği ifadeleri de yer alıyordu.

UBS ve Credit Suisse’in yatırım bankacılığı çıkmazı

 

Sigorta zararları 82 milyar dolara yükseldi

 

İngiltere’de Brexit sonrası 7 bin Finans çalışanı işsiz kaldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)