BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkUBS ve Credit Suisse’in yatırım bankacılığı çıkmazı----

UBS ve Credit Suisse’in yatırım bankacılığı çıkmazı

UBS ve Credit Suisse’in yatırım bankacılığı çıkmazı
07 Ocak 2021 - 17:45 www.finansgundem.com

İki büyük İsviçre bankası da son yıllarda yatırım bankacılığı birimlerini küçültüyordu. Ancak 2020 yılında yatırım bankacılığı büyük kar sağladı. Banka yönetimlerinin kritik kararlar alması gerekiyor

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Geçtiğimiz yıl yatırım bankacıları 2000’lerin başından bu yana, yatırım işlemleri ücretinde rekor kırdı. Refinitiv’in verilerine göre, dünyanın önde gelen bankaları 2020 yılında 126 milyar dolar getiri sağladı. Bu rakam 2019’un verilerinden %18 daha fazla oldu. Ancak şimdi yatırım bankacıları bunun volatilitenin yüksek olduğu piyasalar nedeniyle ortaya çıkan bir istisna olup olmadığını merak ediyor?

Yatırım bankacılığı birimlerini küçültüyorlardı

Eğer 2020 yılında yatırım bankacılığının getirileri bir istisna değilse, iki büyük İsviçre bankasının vermesi gereken önemli kararlar var. Hem UBS hem de Credit Suisse, varlık yönetimi alanına odaklanmak için volatilitesi yüksek olan yatırım bankacılığı birimlerini küçültüyordu. Finews’in haberine göre, bankaların bu alanı yeniden büyütmeleri oldukça zorlu bir süreç olacak.

Borsa işlemleri listenin başında

Finansal kriz esnasında bankacılığın en zayıf noktasını oluşturan borsa işlemleri, korona virüs sürecinde en iyi getiriyi sağlayan alan oldu. Refinitiv’e göre, yatırım bankaları hisse işlemlerinden 32,5 milyar dolar kazanarak bir yıl öncesine göre %79 daha yüksek getiri sağladı. Faizli menkul kıymetlerin işlem ücretleri ise bu rakamı 42,9 milyar dolara yükseltti.

Bankalar ana faaliyet alanları olan birleşme ve satın alımlarda daha az başarı gösterdi. Birleşme ve satın alımlar yılın ilk yarısında korona virüs nedeniyle durma noktasına geldi ve ikinci yarıda toparlanma gösteremedi. Birimler geçtiğimiz yıl 30,4 milyar dolar getiri sağladı. Credit Suisse ve UBS Refinitiv’in sıralamasında altı ve yedinci sıralara düştü.

ABD’liler hala zirvede

Bu yıl en iyi performansı ABD bankaları gösterdi ve Avrupa bankalarını geride bıraktı. Goldman Sachs’ın işlem ücretlerinden sağladığı kar %35 artarak 8,1 milyar dolara yükseldi. Bankanın rakibi JPMorgan ise yatırım bankacılığı faaliyetlerinden 9 milyar dolar getiri sağladı. 

Credit Suisse’in işlem ücreti getirisi ise, bankayı tüm dünyada ilk 10’a taşıdı ve banka 4,3 milyar frank kar elde etti.

İki İsviçre bankasının da dördüncü çeyrek bilançolarını açıklamaları bekleniyor. UBS 26 Ocak’ta, Credit Suisse ise 18 Şubat’ta bilanço açıklaması yapacak. Ancak üçüncü çeyrek verileri, yeni bilanço açıklamasının içeriğinin sinyallerini verdi

. UBS yatırım bankası için vergiden önceki kar olarak 632 milyon dolar açıkladı. Borsa işlemlerinin en büyük katkıyı sağladığı rakam, bir önceki yıla göre %268 yükseliş gösterdi. Credit Suisse ise vergiden önceki kar olarak 464 milyon dolar açıklayarak bir önceki yıla göre %49 yükseliş sağladı.

 

ABD'de işten çıkarmalar 2020'de yüzde 289 arttı!

 

Bankacılık sisteminde mevduat ve krediler düşüş gösterdi

 

Sigorta zararları 82 milyar dolara yükseldi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)