BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİngiltere’de Brexit sonrası 7 bin finans çalışanı işsiz kaldı----

İngiltere’de Brexit sonrası 7 bin finans çalışanı işsiz kaldı

İngiltere’de Brexit sonrası 7 bin finans çalışanı işsiz kaldı
07 Ocak 2021 - 15:29 www.finansgundem.com

BOE Başkanı Andrew Bailey Brexit’in İngiltere’de bugüne kadar oluşturduğu istihdam maliyetini açıkladı. Uzun vadede ise bu rakam çok daha fazla artabilir

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere Merkez Bankası (BOE) Başkanı Andrew Bailey, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılmasından bu yana finansal hizmetler sektöründe 7.000 kadar çalışanın işini kaybettiğini açıkladı.

Bailey 6 Ocak’ta yaptığı konuşmada İngiltere’den Avrupa Birliği’ne kayan istihdam rakamının 5 ila 7 bin arasında olduğunu söyledi. Financial News’in haberine göre finans sektörü uzmanları uzun vadede bu rakamın 75 bin gibi yüksek miktarda istihdam kaybına neden olabileceğini ortaya koymuştu.

BOE Başkanı açıklamasında, “Bu tabii ki bir günde gerçekleşen bir durum. Sonunda ne olabileceğine ilişkin bir şey göstermiyor. Bu rakamın referandumdan sonra konuşulanlara göre çok daha az olduğunu söylemeliyim” ifadelerine yer verdi.

Bailey ayrıca İngiltere Maliye Bakanlığı ile AB arasında finansal hizmetler sektörü düzenlenmesi ve denklik konusundaki görüşmelere ilişkin de konuştu ve BOE’nin tam destek vereceğini sözlerine ekledi.

Tarafların önümüzdeki aylarda denklik konusunda oluşturacakları mutabakat anlaşmasının Mart ayından önce tamamlanması planlanıyor. Bailey söz konusu son tarihin makul olduğunu açıklamasında belirtti.

Avrupa Birliği adil denklik anlaşmasına yanaşmıyor

Ancak BOE Başkanı Avrupa Birliği’nin finansal hizmetler konusundaki tutumunun “sorunlu” olduğuna inandığını belirterek bazı engellerin görüşmeleri önünü tıkamaya devam ettiğini kaydetti.

Bailey açıklamasında, “İnsanların neden kendilerini serbest pazara kapatmak istediğini anlamıyorum. Fakat içerisinde bulunduğumuz durumda AB İngiltere’den piyasa düzenlemeleri konusunda gelecekteki niyetlerine ilişkin daha fazla bilgi istediklerini söylüyor” dedi.

BOE Başkanı, “Bana kalırsa bu tutum denklik açısından oldukça sorunlu. İki taraf için de mantıklı çözüm makul zamanlarda iki taraf olarak da piyasa kurallarımızı değiştirirken şeffaf olmamız. Biz herkese karşı şeffaf olacağız. Bu mantıklı bir zemin gibi görülüyor ve denklik konusunun temeli de budur” açıklamasında bulundu.

Bailey, İngiltere'nin bugüne kadar 17 maddelik tek taraflı denklik kurallarını kabul ettiğini, AB'nin ise yalnıza iki konuda geçici denklik maddesini kabul ettiğini kaydetti.

İngiliz market zincirlerinden "stok yapmayın" uyarısı

 

Avrupa, Türk çeliğine vergi getiriyor

 

Deutsche Bank: İngiltere’de çift dipli resesyon kaçınılmaz

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)