BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAvrupa’dan Bernanke’ye uyarı----

Avrupa’dan Bernanke’ye uyarı

Avrupa’dan Bernanke’ye uyarı
24 Nisan 2013 - 10:47 www.finansgundem.com

FED'in bankacılık sistemine dair yapmaya hazırlandığı düzenlenmeler Avrupa'yı tedirgin etti.

ABD’nin batamayacak kadar büyük banka kavramını ortadan kaldırmak için attığı adımlar Avrupa’yı tedirgin etti.
ABD’nin bankalar için aldıkları önlemleri sonrasında deniz aşırı bankacılık sistemi üzerinde etki yaratma ihtimali Avrupa’da tepkiye yol açtı. AB’den gözetimlerin sertleşmesi sonrasında yaşanabilecekler noktasında potansiyel misillemelere neden olabileceği uyarısı dikkat çekti.
AB finansal hizmetler yöneticisi Michel Barnier’nin üç sayfalık hazırladığı kritik raporunda FED Başkanı Ben Bernanke’ye rekabetçilik noktasında  AB bankalarının risklerini arttırdıklarını belirtti. Önerilerin mevcut ABD politikaları üzerinde radikal bir hareket olduğunu belirten Barnie küresel ekonomik toparlanma üzerinde olumsuz etki yaratabileceği uyarısında bulundu.
FED’in aralık ayında yayınladığı ön taslakta yabancı kredi sağlayıcıların ABD düzenlemelerini uymak zorunda kalacakları yer almıştı.
Bankalar için sermaye büyüklüğünün 400 milyar dolardan 500 milyar dolara çıkartılması öngörülen planda 10 milyar doların altındaki bankalara da sıcak bakılmıyor. Bernanke önemli bir adım olarak nitelediği bu planın büyük finansal kurumların ABD finans piyasaları için yarattığı risklerin azaltılacağı ve istikrarın sağlanacağını dile getirmişti.
ABD’nin kendini koruma altına alma istediğini anladıklarını belirten Barnie, ABD’de faaliyet gösteren Avrupa Bankaları tarafında endişelerin arttığını, Avrupa bankaları için de adil bir oyun alanı bırakılması gerektiğine dikkat çekti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)