BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa'da sorunlu krediler artabilir----

Avrupa'da sorunlu krediler artabilir

Avrupa'da sorunlu krediler artabilir
15 Mayıs 2023 - 08:00 www.finansgundem.com

Avrupa Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Guindos, ECB politikasının sorunlu kredi seviyelerini yukarı itebileceğini ifade etti.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkan Yardımcısı Luis de Guindos, faiz artırımlarında nihai aşamaya gelindiğini belirtirken, şu ana kadar göstergeler sağlıklı olmaya devam etseler de yüksek borçlanma maliyetlerinin bankaların varlık kaliteleri üzerinde baskı yaratabileceğini söyledi.

İtalya'da yayınlanan Il Sole 24 Ore gazetesine konuşan Guindos, "Para politikasını sıkılaştırma patikamızda son düzlüğe girdi. Bu nedenle 25 baz puanlık normal adımlara döndük" dedi.

Faiz artırımlarının bazı borçluların geri ödemelerini yapmakta daha fazla zorlanmasına yol açabileceğini belirten Guindos, "Şu anda iyileşen kâr marjları sorunlu kredilerden kaynaklanan potansiyel zararları telafi ediyor. Ancak yavaşlayan ekonomi ile faiz artırımllarının bir araya gelmesi bankalar için fonmala maliyetini artırır ve sorunmlu kredilerde bir artışı beraberinde getirir" dedi.

ECB'nin banka kredi riski yönetimindeki sıkıntılar belirlendi

 

ECB Başkanı Lagarde'dan 'faiz artışına devam' mesajı

 

Yatırım bankalarından ECB tahmini

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)