BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAvrupa'da rekor enflasyon----

Avrupa'da rekor enflasyon

Avrupa'da rekor enflasyon
17 Mart 2022 - 13:25 www.finansgundem.com

Euro Bölgesi'nde, şubat ayında yıllık enflasyon enerji fiyatlarındaki artışın etkisiyle yüzde 5,9'a çıkarak kayıtlardaki en yüksek seviyeye ulaştı.

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Avrupa Birliği (AB) ve Euro Bölgesi'nin şubat ayı yıllık enflasyon verilerini yayımladı.

Buna göre, AB'de ocak ayında yüzde 5,6 olan yıllık enflasyon, şubatta yüzde 6,2'ye yükseldi.

Euro Bölgesi'nde de ocakta yüzde 5,1 olan yıllık enflasyon, şubatta yüzde 5,9 olarak belirlendi.

Böylece, Euro Bölgesi'nde şubat ayında enflasyon, verilerin Eurostat tarafından toplandığı son 25 yılından beri ölçülen en yüksek seviyeye ulaştı.

Enflasyon, ağustos ayından bu yana her ay son yılların en yüksek seviyesinde ölçülüyor.

Söz konusu şubat ayında, Euro Bölgesi'nde yıllık enflasyon artışına en fazla katkı yüzde 3,12 ile enerji ürünlerinden kaynaklandı. Enerjiyi, yüzde 1,04 ile hizmetler, yüzde 0,90 ile gıda, alkol ve tütün ürünleri ve yüzde 0,81 ile enerji dışı sanayi ürünleri izledi.

Enflasyon, şubat ayında Almanya'da yüzde 5,5, Fransa'da yüzde 4,2, İspanya'da yüzde 7,6, İtalya'da yüzde 6,2, Hollanda'da yüzde 7,3, Belçika'da yüzde 9,5, Çekya'da yüzde 10, Estonya'da yüzde 11,6, Litvanya'da yüzde 14 seviyesinde belirlendi.

Enflasyon, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) yüzde 2'lik hedefinin çok üzerinde seyrediyor.

Son dönemde enflasyondaki artış Avrupalıları da rahatsız ediyor.

Avrupa'da enerji ürünleri başta olmak üzere genel fiyatlardaki yükseliş dikkati çekiyor.

Lagarde'den önemli açıklamalar

 

Rusya duyurdu! 117 milyon dolarlık ödeme...

 

Almanya için büyüme tahminleri düşürüldü

 

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Atakan17 Mart 2022 21:40

    7-8enflasyon rekorsa bizdeki enflasyona da bi isim bulun Canavar Korkunç mesela

  • Engin Yurtseven17 Mart 2022 19:54

    Yüksek dediği sadece %5.9 muş. Biz ne yapalım % 50 enflasyon. Emekliye yapılan zammın yarısı 2 ayda eridi. Halimiz perişan.

  • Manipülasyon17 Mart 2022 19:48

    ABD ve Avrupada  gerçek enflasyon açıkladıklarının çok üzerinde. Hala para basmak bilançoları ciddi küçültmemek piyasada bol para bırakmak borsaları düşürmemek altın fiyatlarını çıldırtmamak sanal digital ve kağıt parçası adına para denen dolar euro nesnesini pul etmemek için data manipülasyonu yapıyorlar. İyice şişirilmiş kaldıraçlı borsaların fonların çöküşünden çok korkuyorlar, diğer taraftan karşılıksız sınırsız basılıp  dağıtılan para  enflasyonu daha da artırarak önlenemez beklenti döngüsüne girmiş durumda ve bu toplumları isyan noktasına getirecek. Başları ciddi belada.

  • Bunlar iyi günleri17 Mart 2022 19:26

    Avrupa merkez bankasının başındaki kadının mesleği avukatlık, önde gelen ülkelerinin liderlerinin, karmaşık ve etkisiz yapısıyla avrupa birliği ortak komisyonlar vs liderliklerinin tümünün kapasite ve kalitesi düşük, öncekilerin mirasını yiyorlar, çin bu ülkelerin pazarlarını ve şirketlerini ele geçirince hepsi işçi olarak başka ülkelerde iş arayacak Türkiye eline geçecek tarihi büyük fırsatları popülist ve kolaycı borca sıcak paraya ithalata dayalı ekonomisiyle akılcılığı bilimi terketme eğilimindeki kalitesiz eğitim yapısıyla kaçırdı 

  • E.g.17 Mart 2022 17:39

    ENFLASYONU KONTROL ALTINA ALMAK İÇİN FAİZLERİ YÜKSELTİRLER Mİ ? DÜŞÜRÜRLER Mİ ? YOKSA HİÇBİRİ Mİ ?

  • AHMET ÖZBİR17 Mart 2022 15:10

    BUGÜNLERİ mumla arayacaksınız, kavrulacaksınız, MAZLUM COĞRAFYAYI sömürmenizin ACISINI yaşayacaksınız. MAZLUMUN DOSTU KUTUP YILDIZI Türkiyemi İZLEYİN, KÜRESEL GÜÇ oluşunu AH VAH çekerek SEYREDİN.

  • Veri17 Mart 2022 19:07

    Gazman

  • Mucise Reis ;)17 Mart 2022 13:58

    1 Saat almanyada çalışan bir öğrenci düşünün 12 euro kazanıyor. süpermatkette duzenleme yapabilir, bulaşık yıkayabilir, barlarda orda burda masa toplama temizleme ( ki en iyisi bu bahişiler var gençler) vb. vb. şimdi bu gen. 3 saat çalıştı. 12 +12 +12 = 36 euro kazandı. Onca enflasyon var, onca fiyat artışı var, onca hayat pahalılığı var zam avrupa çökuyor batıyor eeee gitti otobüs bileti aldı.  29 Euro kartını aldı. 30 gün sınırsız biçimde ulaşımlarını otobüs ile yapabiliyor. istediği kadar indi+bindi+yeniden inerek, tekrardan binip gece bir daha sokağa çıktı gezdi tozdu. Fiyat sabit. şimdi enflasyon var ama, Almanyada ki enflasyona karşı koruna bilirken, Türkiye de sadece harcamalarını kesip, ekmeğine kadar tasarruf etmek zorunda kalıyorsun. ki Avrupa da enflasyon öncesi saatlik ücret 9 euro idi. Ocak da 12 oldu. kira yardımı var, ödeyemiyorsun 500 euro koşulsuz. Avrupa da felan enflasyon insanları fakirleştirip, beslenmelerine engel olmuyor. A