BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAvrupa’da gaz, ılıman hava ile düşüşünü sürdürüyor----

Avrupa’da gaz, ılıman hava ile düşüşünü sürdürüyor

Avrupa’da gaz, ılıman hava ile düşüşünü sürdürüyor
11 Şubat 2022 - 15:02 www.finansgundem.com

Avrupa doğalgaz fiyatları, ılıman hava koşullarına dair öngörüler ve güçlü LNG alımının arz endişelerini hafifletmesi ile üst üste ikinci gününde aşağı yönlü hareket ediyor.

Montel-Foreks'in haberine göre, Hollanda TTF hub’ı Mart kontratı Ice Endex'te en son 0,40 EUR düşüşle 74,38 EUR/MWh'ten işlem gördü.

İngiltere NBP hub’ı Mart vadeli kontrat 0,50 p düşüşle 179,74 p/th seviyesine gerilerken, NBP spot gaz kontratı ise 3,50 p düşüşle 174,00 p/th'ye geriledi.

EnergyCharts.de ekibinden Stefan Kuester, “Uzun vadeli sıcaklık tahminleri ılıman hava koşullarını gösteriyor. Şubat boyunca kıta genelinde hava koşulları görece sıcak olacak ve Mart şu anda daha da yüksek sıcaklıkların olacağı bir ay gibi görünüyor. Kıtaya iletilen LNG teslimatları da yeterli arz girişi olmasına katkı sunuyor.”

Gassco'dan alınan verilere göre, Avrupa'ya Norveç’ten iletilen doğalgaz hacmi en son 334,4 milyon mᶟ/gün seviyesinde görüldü.

Montel Energy Quantified verilerine göre, Avrupa'nın en büyük gaz kullanıcısı olan Almanya'daki sıcaklıklar önümüzdeki iki hafta içinde ortalama 5 °C düzeyinde seyredecek. Bu rakam normallere göre 2,8 °C daha yüksek sıcaklıkları işaret ediyor.

Putin doğalgazı silahını kullanır mı?

 

Doğalgaz için alternatif Cezayir olabilir mi?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)