BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa'da gaz fiyatlarında düşüş----

Avrupa'da gaz fiyatlarında düşüş

Avrupa'da gaz fiyatlarında düşüş
06 Eylül 2022 - 14:23 www.finansgundem.com

Avrupa doğalgaz fiyatları bugün yüzde 10 düşüş kaydetti

Avrupa doğalgaz fiyatları, Avrupa Komisyonu'nun boru hattı ithalatına azami fiyat limiti getirebileceği haberleriyle bugün %10 daha düşük işlem gördü.

Montel-Foreks'in haberine göre, Avrupa'nın en likit merkezi Hollanda TTF hub’ında Eylül ayı vadeli kontrat bugün en son 24,05 EUR düşüşle 221,88 EUR/MWh'ten işlem gördü.

İngiltere NBP hub’ı eşdeğeri kontrat ise en son 65,60 p düşüşle 397,00 p/th'ten el değiştirdi.

Bir trader, fiyatlardaki düşüşü AB’nin şu anda bir yıl öncesine göre beş kat daha yüksek olan toptan satış fiyatlarına bir üst sınır önermeye hazırlandığını bildiren haberlerin ardından kurumsal yatırımcıların piyasadan ayrılmasına bağlıyor.

Başka bir trader ise, Rusya gaz arzını kestiğinde pek çok yatırımcı piyasada olmak istediğini, ancak şimdi bir fiyat sınırının piyasada yaratacağı potansiyel etki nedeniyle pozisyonlarını tasfiye ediyor gibi göründüklerini söylüyor.

AB enerji bakanları, bazı sanayi firmalarını üretimi durdurmaya veya kısmaya zorlayan ve gübre firmalarının büyük ölçüde etkilenmesine neden olan yükselen gaz fiyatlarına ilişkin tavan fiyatlarını görüşmek üzere Cuma günü toplanacak. Pek çok AB lideri, en son Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron olmak üzere, böyle bir önlem için desteklerini dile getirdi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)