BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa'da gaz fiyatları geriliyor----

Avrupa'da gaz fiyatları geriliyor

Avrupa'da gaz fiyatları geriliyor
13 Mart 2023 - 15:12 www.finansgundem.com

Avrupa'da doğalgaz fiyatları ılıman hava koşullarının etkisiyle düştü

Avrupa doğalgaz fiyatları, artan rüzgar enerjisi üretimi ve daha ılıman sıcaklıklar nedeniyle bugün düşüyor. Hollanda TTF hub’ı nisan vadeli doğalgaz kontratı gün içinde 48,00 EUR/MWh ile gün içi en düşük seviyesine geriledi. Kontrat en son Ice Endex'te 1,20 EUR azalışla 51,65 EUR/MWh seviyesinden satış yaptı.

Öceki hafta cuma günü Fransa’daki grev nedeniyle kontrat dört haftanın en yüksek seviyesi olan 54,60 EUR/MWh'e ulaşmıştı.

İngiltere NBP hub’ı Nisan kontratı ise en son 3,98 p düşüşle 129,58 p/th düzeyinden satış yaptı.

İngiltere merkezli bir analist, bu sabahki kayıpların cuma günkü keskin yukarı yönlü harekete bir tepki olduğunu ve bu hafta daha fazla rüzgar üretiminin eklenmesinin arz endişelerini yatıştırmaya yardımcı olacağını söylüyor.

Avrupa merkezli bir trader, Fransız elektrik şirketi EDF'nin nükleer filosu ve bakım planlarıyla ilgili olarak risklerin devam ettiğini ve bunun daha yüksek gaz kaynaklı üretim talebine yol açabileceğini söylüyor.

İsveç Meteoroloji ve Hidroloji Enstitüsü (SMHI) tahminlerine göre, Avrupa'nın en büyük gaz tüketicisi Almanya'da rüzgar enerjisi üretimi salı günü 35 ila 40 GW arasında olacak. SMHI, ülkede rüzgar kaynaklı üretim kapasitesi gelecek hafta 15 ila 20 GW aralığına gerileyecek. Ülkedeki sıcaklıkların ise normallerin yaklaşık 3 °C üzerinde seyretmesi bekleniyor.

Türkiye'de geçen yıl doğalgazdan elektrik üretimi düştü

 

Türkiye'deki depremler sebebiyle doğalgaz merkezi projesinde düzenlemelere gidilecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)