BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa’da gaz fiyatları düşüşte----

Avrupa’da gaz fiyatları düşüşte

Avrupa’da gaz fiyatları düşüşte
14 Mart 2023 - 15:22 www.finansgundem.com

Avrupa’da gaz fiyatları ılıman hava tahminleri ve mali kriz endişeleriyle düşüyor

Avrupa doğalgaz fiyatları, ılıman hava tahminleri, güçlü stok seviyeleri ve ABD'deki son bankacılık başarısızlıklarına bağlı olarak arasında yaklaşmakta olan bir mali krize ilişkin beklentiler nedeniyle bugün aşağı yönlü hareket ediyor.

Montel-Foreks'in haberine göre, Hollanda TTF hub’ı Nisan vadeli kontrat Ice Endex'te bugün en kapanışına göre 2,68 EUR düşüşle 46,90 /MWh'ten işlem gördü. İngiltere NBP hub’ı eşdeğeri 7,84 p düşüşle 117,24 p/th seviyesinden satış yaptı.

Bir trader, Avrupa'da yüksek depolama seviyeleri ve gaz tüketimini azaltan ılıman, rüzgârlı hava göz önüne alındığında, fiyatların oldukça iyi temeller ile bir miktar düşüş eğilimi gösterebileceğini söylüyor.

İsveç Meteoroloji ve Hisroloji Enstitüsü (SMHI) verilerine göre, Fransa ve Almanya'da sıcaklıkları önümüzdeki 10 gün için normalin ortalama 2 °C üzerine seyredecek.

Avrupa Gaz Altyapısı (Gas Infrastructure Europe-GIE) verilerine göre, Avrupa depolama sahaları en son %56,5 oranında dolulukta görüldü.

Bununla birlikte, Fransa'da ülkenin elektrik santralinin kullanılabilirliğini azaltan ve LNG terminallerini etkileyen grev, özellikle emeklilik reformlarına ilişkin endüstriyel eylemin devam edeceği düşünüldüğünde, elektrik için gaz talebi açısından bir risk faktörü olmaya devam ediyor.

Trader, “Bu endüstriyel eylem daha uzun sürerse, o zaman kesinlikle yükseliş olabilir” şeklinde konuşuyor.

TTF gün öncesi kontratı en son 0,63 EUR artışla 47,28 EUR/MWh seviyesinden el değiştirdi. NBP spot gaz kontratı ise 5,30 p düşüşle 120,50 p/th seviyesinden satış yaptı.

Türkiye'de geçen yıl doğalgazdan elektrik üretimi düştü

 

Rusya'dan Almanya'ya petrol ihracatı sıfırlandı

 

Rusya'nın petrol ve doğalgaz gelirlerinde büyük düşüş

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)