BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiRusya'dan Almanya'ya petrol ihracatı sıfırlandı----

Rusya'dan Almanya'ya petrol ihracatı sıfırlandı

Rusya'dan Almanya'ya petrol ihracatı sıfırlandı
13 Mart 2023 - 16:39 www.finansgundem.com

Rusya’dan Almanya’ya yapılan petrol ihracatının ocak ayında yüzde 99,9 düşüşle neredeyse bitme noktasına geldiği belirtildi.

Almanya Federal İstatistik Ofisi (Destatis) tarafından yapılan açıklamada, Avrupa Birliği’nin (AB) Rusya’ya uyguladığı petrol ambargosu nedeniyle Ocak 2023’te Rusya’dan petrol ithalatının bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 99,9 düştüğü vurgulandı.

İstatistik ofisine göre Rusya’nın Almanya’nın toplam petrol ithalatındaki payı Ocak 2022’deki yüzde 36,5’ten bu yılın ocak ayında yüzde 0,1’e düşerek neredeyse sona erdi.

Almanya, Rus petrol ithalatı telafi etmek için Norveç’ten petrol ithalatını yüzde 44 artırırken, İngiltere’den petrol ithalatını yüzde 42, Kazakistan’dan ise yüzde 34,6 yükseltti.

Destatis ayrıca ABD ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin Almanya için önemli petrol tedarikçileri olarak sevkiyatlarını sürdürdüğünü vurguladı.

Bununla birlikte Almanya geçen yıl ithal edilen petrolün tonu başına ortalama 686 euro ödemek zorunda kalırken, bu bedelin dış ticaret istatistiklerinin başladığı 1950’den bu yana mutlak bir rekor olduğunun da altı çizildi.

Rusya'dan petrol ihracatında üst sınır önerisi

 

Rusya'dan petrole tavan fiyat uygulamasına rest: Kabul etmeyeceğiz

 

G7 ülkeleri, Rusya'dan petrol ithalatını bitirecek

 

Rusya'nın petrol ve doğalgaz gelirlerinde büyük düşüş

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)