BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa'da gaz fiyatları 3.5 ayın dibinde----

Avrupa'da gaz fiyatları 3.5 ayın dibinde

Avrupa'da gaz fiyatları 3.5 ayın dibinde
18 Aralık 2023 - 15:03 www.finansgundem.com

Avrupa'da doğalgaz fiyatları, ılıman hava ile 3,5 ayın en düşük seviyesine indi

Avrupa'da doğalgaz fiyatları, yılın geri kalanına ilişkin ısıtma talebini sınırlayacak ve depolama stoklarında herhangi bir azalma ihtiyacını tetiklemeyecek ılıman hava koşullarına dair öngörüler ile bugün 3,5 ayın en düşük seviyesine geriledi.

Montel-Foreks'in haberine göre, Hollanda TTF hub’ı ocak vadeli kontrat Ice Endex'te bugün en son 0,20 EUR/MWh artışla 33,39 EUR/MWh seviyesinden işlem gördü.

Kontrat gün içinde 7 Eylül'den bu yana en düşük seviyesi olan 32,32 EUR/MWh düzeyine kadar geriledi.

İngiltere NBP eşdeğeri, Ice Futures'ta gün içinde 80,77 p/th’lik işlemi ile günün en düşük seviyesine dokunduktan sonra en son 1,10 p artışla 83,65 p/th seviyesinde işlem gördü.

Zenergi analistleri cuma günkü notlarında, yıl sonuna kadar hava koşullarının, aralık ayının başından bu yana piyasayı etkisi altına alan aşağı yönlü temelleri daha da kötüleştireceğini söyledi.

Analistler, “Ayın geri kalanında hava hem çok ılıman hem de rüzgârlı, bu da gaz yakma ihtiyacını sınırlıyor” ifadelerini kullandılar.

İsveç Meteoroloji ve Hidroloji Enstitüsü (SMHI) verilerine göre, kıtanın en büyük gaz tüketicisi Almanya'nın da aralarında bulunduğu ülkelerde yeni yılın başlangıcına kadar ılıman hava koşulları hâkim olacak.

Avrupa Gaz Altyapısı (Gas Infrastructure Europe) verilerine göre, Avrupa depolama stokları en son %89'un biraz altında dolulukta kaydedildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan doğalgaz desteği açıklaması

 

Rusya'dan Çin'e doğalgazda yeni sevkiyat rekoru

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)