BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAvrupa'da enflasyon beklentiler dahilinde----

Avrupa'da enflasyon beklentiler dahilinde

Avrupa'da enflasyon beklentiler dahilinde
18 Ağustos 2021 - 12:23 www.finansgundem.com

Euro Bölgesinde tüketici fiyatları haziran ayında beklentiler doğrultusunda yıllık yüzde 2,2 arttı.

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) temmuz ayına ait nihai enflasyon verilerini açıkladı. Enerji ve gıda fiyatlarının da dahil edildiği manşet enflasyon TÜFE verisi temmuzda beklentiler doğrultusunda yüzde 2,2 arttı. Haziran ayında Euro Bölgesi TÜFE yıllık yüzde 2,2 düzeyindeydi.

Endeksteki aylık değişim ise, haziran ayındaki yüzde 0,3’lük artış ardından, beklentiler doğrultusunda yüzde 0,1 gerileme yönünde oldu.

Enerji ve gıda fiyatlarından arındırılmış çekirdek TÜFE ise ise temmuzda beklentileri karşılayarak bir değişim göstermedi ve aylık yüzde 0,4, yıllık yüzde 0,7 arttı.

Euro bölgesi enflasyonunun ana bileşenlerine bakıldığında, temmuz ayında enerji yüzde 14,3 ile en yüksek yıllık artışı gösterdi. Temmuzda, tütün ürünleri yüzde 2,2, işlenmemiş gıdalar yüzde 1,9 ve işlenmiş gıdalar, alkol ve tütün fiyatları yüzde 1,5 yükseldi.

Ülke bazında incelendiğinde ise tüketici fiyatlarındaki en büyük artış yüzde 4,9 ile Estonya'da görülürken, TÜFE Polonya ve Macaristan'da yüzde 4,7 arttı.

İngiltere'de enflasyon temmuzda yüzde 2 seviyesine geriledi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)