BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa Yatırım Bankası'ndan Türkiye'ye 400 milyon euro kredi----

Avrupa Yatırım Bankası'ndan Türkiye'ye 400 milyon euro kredi

Avrupa Yatırım Bankası'ndan Türkiye'ye 400 milyon euro kredi
15 Kasım 2023 - 19:55 www.finansgundem.com

Avrupa Yatırım Bankası, Türkiye'de 6 şubatta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgedeki su ve atık su altyapısının onarılmasına yönelik 400 milyon euroluk kredi sözleşmesi imzalandığını bildirdi.

Avrupa Birliği'nin (AB) kalkınma bankası olarak faaliyet gösteren Lüksemburg merkezli Avrupa Yatırım Bankası (AYB), İlbank'ın deprem sonrası yeniden inşa projelerini desteklemek üzere Türkiye'ye kaynak sağlanacağını açıkladı.

Açıklamada, "AYB, Türkiye ile 400 milyon euro değerinde bir kredi sözleşmesi imzaladı. AB'nin tam teminatı altında olan kredi, 6 Şubat 2023'te ülkenin güneydoğusunu sarsan depremlerden etkilenen şehirlerdeki su ve atık su altyapısının onarılmasına destek sağlayacak." ifadesi yer aldı.

Kredinin AYB'nin AB sınırları dışında faaliyet gösteren kolu olan AYB Global tarafından sağlanacağı ve İller Bankası aracılığıyla kullanılacağı aktarılan açıklamada, kredi anlaşmasının depremden etkilenenleri destek için 20 Mart'ta Brüksel'de gerçekleştirilen, AB ve üye ülkelerin 3,6 milyar euro taahhütte bulunduğu bağışçılar konferansı çerçevesinde sağlanacağı ifade edildi.

AYB kredisiyle desteklenen projenin, yıkıma uğrayan bölgelerde su ve atık su altyapısının rehabilitasyonu, inşası ve genişletilmesini kapsadığına işaret edildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen AB Komisyonunun Komşuluk ve Genişlemeden sorumlu üyesi Oliver Varhelyi, "Avrupa Yatırım Bankası'nın AB'nin garanti desteği ile şubat ayındaki yıkıcı depremlerin ardından etkilenen belediyeleri desteklemek üzere bu önemli mali katkıyı sağlamasını memnuniyetle karşılıyorum." ifadesini kullandı.

Varhelyi, kredinin, AB'nin Türkiye'de depremden etkilenenlere gösterdiği dayanışmanın tezahürü olduğunu belirterek, afetzedeler için, AB ve üye ülkelerin 1 milyar eurosu AB bütçesinden hibe olmak üzere, 3 milyar euronun üzerinde bir taahhütte bulunduğunu hatırlattı.

İlbank Genel Müdürü Recep Türk de şunları kaydetti:

"Depremin ardından İlbank, deprem bölgesini desteklemek üzere uluslararası finans kuruluşlarıyla finansman müzakerelerine başladı. Müzakereler kapsamında, birisi Avrupa Yatırım Bankası olmak üzere, dört kuruluş ile anlaşmaya varıldı. Bu bağlamda, Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığı ile AYB arasında 400 milyon euroluk kredi anlaşmasının imzalanması, finansman paketinde yer alan ve İlbank tarafından yürütülecek olan projeler için büyük önem arz ediyor."

Açlık sınırı 13 bin yoksulluk sınırı 45 bin TL’ye dayandı

 

AB ekonomik büyüme tahminini aşağı yönlü revize etti

 

İhracatçıya sağlanacak alternatif teminatlar belli oldu

 

Bütçe ekimde açık verdi

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)