BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAvrupa Sayıştayı'nı dolandıran eski bakan hakkında karar----

Avrupa Sayıştayı'nı dolandıran eski bakan hakkında karar

Avrupa Sayıştayı'nı dolandıran eski bakan hakkında karar
30 Eylül 2021 - 16:28 www.finansgundem.com

Avrupa Sayıştayı üyeliği yaptığı 12 yıl boyunca başkalarının yolsuzluğunu araştırmakla görevli olan eski Belçikalı bakan Karel Pinxten'in, bu süreçte kendisinin yolsuzluk yaptığı ve kurumu zarara uğrattığı tespit edildi.

Avrupa Adalet Divanı, denetçilik görevi sırasında haksız kazanç elde ettiği gerekçesiyle Pinxten'in emekli maaşının üçte ikisine el konulmasına karar verdi.

Belçika Federal Hükümeti'nde 1990'lı yıllarda savunma ve tarım bakanlığı yapan Karel Pinxten, 2006 yılında Avrupa Sayıştayı üyeliğine seçildi.12 yıl denetçilik yapan Pinxten, görevini kötüye kullanması ve yolsuzluk iddiaları ile karşı karşıya kaldı.

Avrupa Dolandırıcılıkla Mücadele Servisi (OLAF) tarafından yapılan soruşturmada, Pinxten'in eşi ve arkadaşlarıyla birlikte Küba, Fransa ve İsviçre'nin de aralarında bulunduğu çok sayıda ülkeye özel seyahatler yaptığı ve "iş gezisi" diyerek bunları Sayıştay'a ödettiği belirlendi.

Araştırmaya göre, Belçikalı üye, pahalı av partileri ve şarap tadım turları gibi etkinliklerin yanı sıra, arkadaşlarıyla yediği akşam yemekleri ve özel işlerinde kullandığı akaryakıtın ücretini de Avrupa Sayıştayı'na ödetti.

Belçika'da maske zorunluluğu büyük ölçüde kalkıyor

 

Belçika'da "Güvenli Kovid Kartı" dönemi başlayacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)