BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAvrupa metal endüstrisi yardım bekliyor----

Avrupa metal endüstrisi yardım bekliyor

Avrupa metal endüstrisi yardım bekliyor
24 Ocak 2023 - 13:07 www.finansgundem.com

Avrupa metal endüstrisi, ABD'nin yeşil enerji paketine karşı yardım çağrısında bulundu.

Önde gelen metal üreticileri, Avrupa Birliği'ni (AB), bloğun yeşil enerji geçişi için kritik olan hammaddelerin kontrolünü elinde tutmasına yardımcı olmak için mali destek sağlama konusunda Beyaz Saray'ın programını izlemeye çağırdı.

Glencore Plc, Boliden AB ve Aurubis AG gibi büyük Avrupalı üreticileri temsil eden Eurometaux, AB'yi ABD Başkanı Joe Biden'ın elektrikli araçlara ve yenilenebilir enerjiye yerli yatırımı teşvik etmek için milyarlarca dolarlık sübvansiyon içeren Enflasyon Azaltma Yasasından ilham almaya çağırdı.

AB liderleri, bazıları yerel şirketleri desteklemeye yardımcı olmak için Avrupa merkezli bir yaklaşım için baskı yaparken, tartışmalı ABD yasasına bir yanıtı görüşmek üzere önümüzdeki ay Brüksel'de bir araya gelecek. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 370 milyar dolarlık ABD planına rakip olmak için ekonomik üretiminin %2'si tutarında bir AB paketi çağrısında bulundu.

Eurometaux, Avrupa Komisyonu'na yazdığı bir mektupta, "ABD Enflasyon Azaltma Yasası, ayrımcı olsa da, proaktif bir temiz teknoloji sanayi politikasının nasıl görünebileceğini gösterdi. Biz Avrupa'da bunun örneğinden ilham almalı ve özellikle günümüzün enerji krizinde sektörlerimize daha fazla destek olmalıyız." dedi.

Avrupa'da metal üreticileri acil destek istiyor

 

ABD ve İngiltere 'metal masası' kuruyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)