BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAvrupa Kovid-19 tehlikesini atlatmadı----

Avrupa Kovid-19 tehlikesini atlatmadı

Avrupa Kovid-19 tehlikesini atlatmadı
27 Temmuz 2020 - 11:16 www.finansgundem.com

ECB Yönetim Kurulu Üyesi Fabio Panetta Euro Bölgesi'nin Kovid-19 krizini henüz atlatmadığını söyledi.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Kurulu Üyesi Fabio Panetta Euro bölgesi'nin henüz Kovid-19 salgınının oluşturduğu ekonomik krizinin meydana getirdiği tehlikelerin sonlanmadığını belirtti ve ECB'nin varlık alım programında herhangi bir ayarlamaya gerek olmadığını ifade etti.

Yakın tarihin en büyük ekonomik çöküşüne müdahale eden ECB 1,35 trilyon euro bütçeli Pandemi Satın Alma Programı'nı (PEPP) devreye alarak, Avrupa Birliği'nin ekonomisini korumak adına bankalara ödeme yaptı.

ECB'nin yaptığı röportajda konuşan Panetta, "Bir zafer ilan etmek için çok erken." dedi ve Euro Bölgesi ekonomisinin yılın ikini çeyreğinde, ilk çeyreğe göre daha fazla daralma ihtimalinin yüksek olduğunu ekledi.

Son verilerin sanayi üretimi, perakende satışlar ve satın alma yöneticileri endekslerinde iyileşmelere işaret etmesinin sebebinin hükümet teşvikleri ve ekonomik faaliyette görülen büyük düşüş olduğunu söyledi ve ekledi, "Veriler rahatlamak için yeterli değil."

PEPP'in amaca hizmet ettiğini belirten Panetta, "Programda değişikliğe gitmek ya da farklı bir aksiyon almak için bir sebep görmüyorum." dedi.

Ekonomik faaliyetin salgın öncesi dönemin oldukça altında olduğuna işaret eden Panetta, bu durumun 2022 yılının sonundan önce düzelmeyeceğini öngörerek, "Salgın sebebpli krizin etkilerinin sona erdiğinden emin olana dek, güçlü parasal teşviklere devam ederek enflasyonu yeniden istenen düzeylere yükseltmeliyiz." dedi.

Panetta, mart ayından beri devam eden ECB'nin satın alma programları ve yeniden finanse etme operasyonlarının enflasyonda yüzde 0.8 ve gayri safi yurt içi hasılada yüzde 1.3'lük artışa sebep olacağını ekledi.
 
 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)