BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa ikiye mi bölünüyor?----

Avrupa ikiye mi bölünüyor?

Avrupa ikiye mi bölünüyor?
24 Ocak 2013 - 13:18 www.finansgundem.com

AMB'nin Uzun Vadeli Refinansman Operasyonundan yararlanan bankaların geri ödemeleri, Avrupa'daki Kuzey-Güney ayrımına dikkat çekebilir

Avrupa Merkez Bankası'nın Uzun Vadeli Refinansman Operasyonu'ndan (LTRO) yararlanarak kredi alan Avrupalı bankaların geri ödemelere başlaması, Euro Bölgesi'ndeki Kuzey-Güney ayrımını bir kez daha gündeme getirebilir.
Bankalar, 2012'de 2 seferde AMB'den aldıkları 3 yıllık 1 trilyon euroluk krediyi bu hafta geri ödemeye başlayabilir. Yalnızca AMB'nin yüzde 0.75 faizinin altında fon artırmış olan bankaların geri ödemeye yapabileceğini belirten Londra'daki Rabobank International'ın stratejistlerinden Richard McGuire, bu ülkelerin de büyük ihtimalle Kuzey Avrupa'dan olacağını söyledi.
McGuire, eğer ödemeler yalnızca Avrupa'nın çekirdeğindeki bankalardan gelirse bunun negatif bir etki oluşturacağına dikkat çekerek, "Bu, Euro Bölgesi'nin hâlâ 2 kademeli olduğunu ve ayrışmanın devam ettiğini gösterecek" dedi.
AMB'nin Aralık 2011 ve Şubat 2012'de yaptığı LTRO programları, euroyu dağıtacak sistemik kriz riskini azalttı. AMB Başkanı Mario Draghi'nin Temmuz'daki "euroyu korumak için ne gerekiyorsa yapılacağı" vaadinin de etkisiyle nakit enjeksiyonları, İspanyol ve İtalyan tahvillerinin bozguna uğramasını önledi.
200-250 milyar euroluk geri ödeme beklendiğini ve bunların çevre ülkelerdeki bankalardan geleceğini düşünmediklerini belirten Londra'daki ECM Asset Management Ltd.'ın yatırım yöneticilerinden Derek Hynes, bankaların artık piyasaya bir miktar girişinin olduğunu, ancak geri ödeme yapabilecek güveni kazabilmeleri için 3 ila 6 ay zamana ihtiyaçları olduğunu söyledi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)