BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa hisselerine QE dopingi----

Avrupa hisselerine QE dopingi

Avrupa hisselerine QE dopingi
21 Ocak 2015 - 19:33 www.finansgundem.com

Avrupa hisseleri yükselişi 5. güne taşıyarak 7 yılın zirvesine çıktı

Avrupa hisseleri, Avrupa Merkez Bankası'nın teşviki artıracağı beklentileri ile yükselişi 5. güne taşıdı.

The Stoxx Europe 600 Endeksi, yüzde 0.5 yükselerek günü 357.79 puandan tamamladı ve 7 yılın zirvesine çıktı. Endeks, İki AMB yetkilisinin  AMB İcra Kurulu'nun Yönetim Konseyi'ne sunacağı önergede 2016 yılı sonuna kadar sürecek olan aylık 50 milyar euroluk bir parasal genişleme yer aldığını belirtmelerinin ardından, önceki kayıplarını sildi.

Stoxx 600 Endeksi, Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) 22 Ocak'taki toplantıda parasal genişlemeye (QE) gideceği söylentilerinin güç kazanması üzerine son dört günde yüzde 5.3 yükselerek, Ocak 2008’den bu yana en yüksek kapanışı yaptı. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanı, AMB Başkanı Mario Draghi'nin toplantı sonrasında 550 milyar euro (637 milyar dolar) tutarında tahvil alım programı açıklayacağı şeklinde.

Almanya’da Bankhaus Lampe KG şirketinin hisse senedi stratejisti Ralf Zimmermann, "Yatırımcılar, yarınki AMB toplantısı öncesinde beklentilerini yeniden gözden geçiriyor. Piyasalarda güçlü bir toparlanma olduğunu görüyoruz. Fakat bir takım aşağı yönlü riskler de var ve Nowotny bu risklerin bazılarını dile getirdi” dedi. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)