BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa hisseleri yükseldi----

Avrupa hisseleri yükseldi

Avrupa hisseleri yükseldi
02 Temmuz 2014 - 20:33 www.finansgundem.com

Avrupa hisseleri, dün kaydedilen son iki ayın en dik yükselişini genişletti

Dünyanın en büyük ekonomisi ABD’de tahminlerin üzerinde gelen istihdam verisinin, beklentilerin altında kalan fabrika siparişlerini dengelemesi ile Avrupa hisseleri, dün 2 aya yakın bir sürenin en yüksek kazancının ardından, yükseliş gösterdi.

Chr. Hansen Holding A/S, üçüncü çeyrek gelirinin tahminleri aşmasıyla yüzde 4.3 yükseldi. Dufry AG, Goldman Sachs Group Inc. şirket hisseleri için tavsiyesini yükseltmesiyle yüzde 2 değerlendi. Orange SA, Fransız telekomünikasyon piyasasının birleşimine dahil olamayacağını söylemesiyle yüzde 3.5 geriledi. 

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.2 yükselerek 345.68 puan ile günü tamamladı. Endeks geçtiğimiz ay sonu itibarıyla, 10 Haziran'daki seviyesinden yüzde 2.2 gerilemişti. Endeks dün yüzde 0.9 yükseldi. Stoxx 600 tahmini gelirlerin 15.6 katı işlem görerek, bu yılın en yüksek seviyesine yakın düzeyde seyretti.

Viyana’da bulunan Raiffeisen Capital Management hisse senetleri müdürü Herbert Perus, “Piyasalar, Pazartesi günü kısa dönemli bir düşüş yaşadı ancak ben yükselişin devam edeceğini öngörüyorum. Piyasa değerlemeleri biraz gergin görünüyor ama bireysel bazda uygun hisseler bulunabilir” yorumunda bulundu.

ABD’de fabrika siparişleri Mayıs ayında yüzde 0.5 oranında düştü. Nisan ayında ise yüzde 0.8 yükseliş göstermişti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)