BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa​Avrupa hisseleri yükseldi----

​Avrupa hisseleri yükseldi

​Avrupa hisseleri yükseldi
01 Nisan 2014 - 20:00 www.finansgundem.com

Avrupa hisseleri, ABD'de imalat sanayiinin Mart'ta beklenenden daha hızlı genişlediğini gösteren veri ile yükseldi

Avrupa hisseleri, Stoxx Europe 600 Endeksi'nin geçtiğimiz ayı düşüşle tamamlamasının ardından, ABD'de imalat sanayiinin Mart'ta beklenenden daha hızlı genişlediğini gösteren veri ile yükseldi. 

Alstom SA, bir birimini Triton Advisers Ltd.'ye satmayı kabul etmesinden sonra Ocak 2012'den bu yana en büyük artışı kaydetti. Metso Oyj, Weir Group Plc. ile birleşme görüşmeleri yaptığıyla ilgili bir rapordan sonra yüzde 19 değer kazandı. ICAP Plc, satışların gerilemeye devam etmesine rağmen, tam yıllık kârının analist beklentilerini tutturacağı tahmininde bulunması ile yüzde 2.6 güçlendi. 

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.6 yükselerek günü 336.35 puandan tamamladı. Gösterge Endeks, Rusya ve Batı'nın Ukrayna'nın Kırım bölgesi ile ilgili sorunlarıyla Mart ayında yüzde 1.1 geriledi. Stoxx 600'de işlem hacmi, Bloomberg tarafından derlenen verilere göre, son 30 gün ortalamasının yüzde 15 üzerinde seyretti.

Lizbon merkezli Banco Comercial Portugues SA piyasa analistlerinden Ramiro Loureiro, "Bugünkü işlemlerde iyimserlik mevcuttu. Fed'in mali politikayı değerlendirirken daha kalitatif göstergelere bakacağı düşünülürse, bugünkü ISM verisi gibi ABD verileri piyasanın modunu açıklayabilir. Daha düşük Avrupa işsizlik oranı da bugün ayrıca motivasyon kaynağı oldu" dedi. 

ABD'de ISM imalat endeksi Mart ayında 53.7'ye yükseldi. Endeks Şubat'ta 53.2 seviyesindeydi. Bloomberg anketine katılan 81 ekonomistin tahmin medyanı endeksin 54 seviyesinde olacağı yönündeydi. 50'nin üzerindeki değerler genişleme sinyali veriyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)