BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa hisseleri kazancını genişletiyor----

Avrupa hisseleri kazancını genişletiyor

Avrupa hisseleri kazancını genişletiyor
28 Kasım 2013 - 19:51 www.finansgundem.com

Avrupa hisseleri madencilik şirketleri ve bankalarla yükselerek, üst üste 3. aylık kazanca yöneldi


Avrupa Borsaları, Rio Tinto Group ve Boliden AB'nin madencilik şirketlerindeki yükselişlere öncülük etmesi ve bankaların ralli yapmasıyla Mayıs 2008'den bu yana en yükseğe tırmandı.
Rio Tinto Group, giderlerinin beklentilerden 3 milyar dolar daha az olacağını açıklamalarından sonra yüzde 3.9 değer kazandı. İsveçli bakır ve çinko üreticisi Boliben AB'nin hisselerin ağırlığının Morgan Stanley tarafından arttırılmasından sonra, yüzde 4.8 yükseldi. Thomas Cook Group Plc, yıllık kârında yüzde 49 artış olduğunu açıklamasının ardından Ocak 2011'den bu yana en yüksek değere ulaştı. İngiliz tütün şirketleri hisseleri, hükümetin sigara paketlemelerini revize edeceğini duyurmasıyla düşüşe geçti.
Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.4 yükselerek günü 325.19 puandan tamamladı. Endeks Kasım ayında yüzde 0.9 ilerlerken, üst üste üçüncü aylık kazanca hazırlanıyor.
"Yatırımcıların hisse senedi beklentileri yukarı yönlü," diyen Londra merkezli Coutts & Co.'nun küresel hisse strateji şefi James Butterfill, "Avrupa'da kazanımlar arttıkça piyasalardaki güven iyileşmeye devam edecek. Değerlemeler genişlemeye devam ediyor ve insanlar bu sene çok iyi kazandığından kendilerine acaba hisseleri satmalı mıyız sorusunu soruyor" diye ekledi.
Stoxx 600 Endeksi 2013 yılında yüzde 16 yükselriken, tahmin edilen gelirlerin 15.2 katı işlem gördü ve 2009 sonlarından bu yana en yüksek değerlere yaklaştı. 
ABD hisse ve tahvil piyasası bugün Şükran Günü tatili nedeniyle kapalı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)