BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa hisseleri IMF ile moralli----

Avrupa hisseleri IMF ile moralli

Avrupa hisseleri IMF ile moralli
23 Aralık 2013 - 21:35 www.finansgundem.com

Avrupa hisseleri "IMF" ile yükselişi 4. güne taşıdı

Avrupa hisseleri, IMF'nin ABD ekonomisinin büyüme görünümünü yükselteceğini işaret etmesinin ardından yükselerek, Nisan ayından bu yana en büyük dört günlük ralliyi gerçekleştirdi. 

Apple Inc.'nin iPhone'ları için çip üreten ARM Holdings Plc, Apple'ın China Mobile Ltd. ile anlaşmasından sonra yüzde 3.9 değer kazandı. Lanxess AG hisseleri, CEO'sunun yıl geneli kazanç tahminlerini yakalayacaklarını açıklamasının ardından yüzde 4.4 arttı. Orell Guessli Holding AG, 2013 için "kesin olarak negatif" kazanç tahmini yapmasının ardından yüzde 2.2 düştü.

Stoxx 600 Endeksi yüzde 0.7 yükselerek günü 323.40 puanda tamamladı. Endeks bu yıl yüzde 16 ralli yaparak 2009'dan beri en büyük yıllık kazancına doğru ilerlerken, son dört günde toplam yüzde 3.9 ilerleme kaydetti. 

"IMF'nin ABD büyümesine verdiği olumlu değerlendirme, şahit olduğumuz iyileşen ekonomik göstergeler ile bağdaşlaşıyor" diyen İsviçre merkezli Neue Aargauer Bank'in yetkilisi Konstantin Giantiroglou, "Noel ve yıl başına doğru piyasa duyarlılığı iyi durumda. Güçlenen bir küresel ekonomi var ve finansal krizden beri ilk kez senkronize olmuş bir toparlanma bekliyoruz. Boğa piyasasının 2014'te de devam edeceğini tahmin ediyoruz." diye ekledi.

Fed'in aylık tahvil alımını azaltmasının yatırımcıların ABD ekonomik toparlanmasına olan güveni arttırmasıyla, Avrupa hisseleri geçen hafta, Nisan'dan beri en büyük rallisiyle yüzde 3.7 yükselmişti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)