BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa hisseleri Draghi ile alıcılı seyretti----

Avrupa hisseleri Draghi ile alıcılı seyretti

Avrupa hisseleri Draghi ile alıcılı seyretti
17 Kasım 2014 - 20:17 www.finansgundem.com

Avrupa hisseleri, AMB Başkanı Draghi'nin konuşmasının ardından bir haftanın en dik yükselişini kaydetti

Avrupa hisseleri, Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi'nin genişletilmiş varlık alım programının devlet tahvillerini de içerebileceğini belirtmesinin ardından kayıpları silerek bir haftanın en dik yükselişini kaydetti.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.5 yükselerek günü 337.25 puandan tamamldı. Endeks daha önce Japonya'nın beklenmedik şekilde resesyona girmesinin ardından yüzde 0.8 kadar gerilemişti. Stoxx 600 16 Ekim'de gördüğü yılın en düşük seviyesinden bu yana yüzde 8.8 toparlandı. 

Japonya, son çeyrekte beklenmedik şekilde resesyona girdi. Ülke ekonomisi üçüncü çeyrekte yıllık bazda yüzde 1.6 daralırken, tahminler yüzde 2.2 genişleme olacağı yönündeydi. Ülkede bir önceki çeyrek rakamları da yüzde 7.3 düşüşe revize edildi. Japonya Merkez Bankası para politikası toplantısı bu hafta gerçekleştirilecek.

AMB Başkanı Mario Draghi, gerekmesi halinde parasal genişlemeye daha da hız verebileceklerini söyledi.  Brüksel'de Avrupa Briliği Parlamentosu Ekonomi Komisyonu'nda konuşan Draghi, Euro Bölgesi'nde büyümenin ivme kaybettiğinin gözlendiğini ve 2015-2016'da da ılımlı büyüme beklendiğini söyledi. Aşağı yönlü risklerin devam ettiğine değinen Draghi, jeopolitik risklerin ekonomik görünümü bozucu etkileri olduğuna dikkat çekti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)