BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa hisseleri AMB öncesi düşüşte----

Avrupa hisseleri AMB öncesi düşüşte

Avrupa hisseleri AMB öncesi düşüşte
02 Ekim 2013 - 12:14 www.finansgundem.com

Avrupa hisseleri dün gösterdiği tırmanışın ardından bugün AMB toplantısı öncesi düşüyor

Avrupa hisseleri dün son 3 haftanın en sert rallisini gerçekleştirmesinin ardından bugün gerileme yaşarken, yatırımcılar Avrupa Merkez Bankası toplantısı sonuçlarını beklemeye koyuldu. ABD endeks vadelileri ve Asya hisseleri de geriledi.
Avrupa'nın en büyük perakendecisi Tesco Plc analistlerin beklentilerinin altında kalan kâr açıklamasının ardından yüzde 3.4 kayıp yaşadı. KappAhl AB ise yüzde 3.5 geriledi.
Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.6 düşerek Londra saatiyle 08:30'da 310.95 puan oldu. Gösterge endeks dün eski İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi'nin parti üyelerinden bazılarının hükümete güven oyu verebileceklerini açıklamaları üzerine yüzde 0.8 ilerleme göstermişti. Standard & Poor's 500 Endeks vadelileri bugün yüzde 0.7 düşerken, MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.2 kayıp yaşadı.
Avrupa Merkez Bankası politika yapııcları bugün Paris'te buluşmaya hazırlanırken, Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahminleri gösterge faiz oranının yüzde 0.5'te tutulacağı yönünde gerçekleşti. AMB bugün alacağı kararı Paris saatiyle 13:45'te açıklayacak.
Berenberg Bank ve Nomura International Plc gibi farklı bankalardan ekonomistler, Avrupa Merkez Bankası Başkanı'nın harekete geçme tehditinin piyasaları kontrol altında tuttuğu sürece Euro Bölgesi'nin mali sistemine daha fazla para aktarmayacağını dile getirdi. Draghi geçtiğimiz hafta yatırımcılara uzun vadeli bir yeniden finansman operasyonunun muhtemel olduğunu söylese de diğer politika yapıcılar bunun şu sıralar pek mümkün olmadığını dile getirdiler.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)