BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa hisseleri alıcılı seyretti----

Avrupa hisseleri alıcılı seyretti

Avrupa hisseleri alıcılı seyretti
11 Mayıs 2015 - 19:34 www.finansgundem.com

Avrupa hisseleri, bir ayın en büyük yükselişinin ardından 3. günde de yükseldi

Avrupa hisseleri geçtiğimiz hafta bir ayın en büyük yükselişinin kaydedilmesinin ardından, perakende ve madencilik hisselerindeki yükselişler ile Ocak ayından bu yana en iyi 3 günlük yükselişi kaydetti.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.2 düşüş ile başladığı günün sonunda yüzde 0.3 yükseldi ve 401.34 puandan kapanış yaptı. Endeks geçtiğimiz hafta yüzde 1.4 artış sağlamıştı. Perakende hisseleri yüzde 1.5 artarken, madencilik yüzde 1.6 arttı.

Şirket birleşmesi için görüşmelere başladıklarını duyuran Delhaize Group hisseleri 2003'ten bu yana en yüksek artışı kaydederek yüzde 15 yükselirken, Royal Ahold NV hisseleri ise yüzde 5.5 yükseldi. Airbus Group NV askeri bir uçak kazasının ardından yüzde 2.1 geriledi.

İngiltere'de David Cameron'ın seçim zaferi ve ABD'de istihdamın toparlandığını gösteren veriler ile Stoxx 600 Cuma günü yılın en dik yükselişini sağlamıştı.

Yunanistan'da ASE endeksi yüzde 2.5 geriledi. Piraeus Bank SA ve Eurobank Ergasias SA hisseleri, Yunanistan'ın borç krizinin görüşüldüğü maliye bakanları toplantısı ile en az yüzde 10 değer kaybetti.

İsviçre'deki Luzerner Kantonalbank AG traderı Benno Galliker, "Yunanistan hiç bitmeyecek bir hikaye. Şu anda bir sessizlik olsa da, bir çözüm bulunacaktır. Zayıf euro ve sağlıklı şirket finansalları ile daha fazla sayıda birleşmeler ve devralmalar gerçekleşmesini bekleyebiliriz, hisseler olumlu etkilenecektir" dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)