BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa hisseleri alıcılı seyretti----

Avrupa hisseleri alıcılı seyretti

Avrupa hisseleri alıcılı seyretti
01 Temmuz 2014 - 19:40 www.finansgundem.com

Avrupa hisseleri, emtia üreticilerinin ve bankaların rallisiyle dördüncü çeyreklik kazancın ardından günü yükselişle tamamladı

Avrupa hisseleri, üst üste dördüncü çeyreklik kazancı tamamlamasının ardından, emtia üreticileri ve bankalardaki ralli ile yükseldi. Çin ve Euro Bölgesi’nde ise imalat sanayi genişledi.

BNP Paribas SA, soruşturmalar kapsamında ABD'ye 8.97 milyar dolar ceza ödemeyi kabul etmesine rağmen temettü değişikliği yapma planlarının olmadığını açıklamasıyla Ekim’den bu yana en büyük yükselişi kaydetti. Rio Tinto Group, Bank of America Corp. tarafından hisse notunun artırılması ile madencilik hisselerindeki yükselişe öncülük etti. Bilfinger SE, yıllık kar tahminini düşürmesinin ardından yüzde 18 geriledi. Kloeckner & Co SE ise Credit Suisse Group AG tarafından hisselerine satış tavsiyesi verilmesiyle yüzde 4 değer kaybetti. 

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.9 yükselerek Londra’da 344.89 puan ile günü tamamladı. Endeks ikinci çeyrekte yüzde 2.3 yükselerek 2010'dan bu yana en uzun çeyreklik kazancı gerçekleştirdi. Stoxx 600 bu yıl yüzde 4.1 yukarıda. Bu yükselişlere rağmen, endeks Haziran'da Irak'taki olaylar ve hayal kırıklığı yaratan ekonomik verilerin, Avrupa Merkez Bankası teşviklerinin önüne geçmesi ile yüzde 0.7 geriledi. 

Brüksel'de bulunan KBC Asset Management NV'nin şef yatırım yöneticisi Dirk Thiels, "Ekonomik göstergeler, her şeyin toparlanma adına doğru gittiğini gösteriyor. Avrupa verileri çok iyi olmasa da, genişleme seviyelerinde istikrarı koruyor ve ABD de doğru yönde gidiyor gibi görünüyor" dedi.

Stoxx 600 dün itibarıyla öngörülen gelirlerin 15.5 katı işlem görürken, 2009'dan bu yana en yüksek değerlemeye yakın seviyede. Endekste beş yılın ortalama değerlemesi 12.5 düzeyinde.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)