BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa gaz fiyatlarında tedirginlik yaratan yükseliş----

Avrupa gaz fiyatlarında tedirginlik yaratan yükseliş

Avrupa gaz fiyatlarında tedirginlik yaratan yükseliş
15 Haziran 2023 - 15:08 www.finansgundem.com

Avrupa Birliği’nde gaz fiyat artışı kış için tedirginlik yaratıyor

LSEG analisti Wayne Bryan bugün yaptığı açıklamada, Avrupa gaz fiyatlarında Norveç altyapısındaki kesintilerin yol açtığı son artışın, arz kıtlığı riskinin henüz bitmediğine dair "tehlike işaretleri" ortaya çıkardığını söyledi.

Montel-Foreks'in haberine göre, Bryan, en son Hollanda TTF aylık vadeli gaz kontratının günlük %24 artışla 10 haftanın en yüksek seviyesine ulaşmasıyla birlikte yaşanan fiyat artışı, piyasa katılımcılarının ileriye dönük arz şokları konusunda gergin olduklarının altını çizdi. Montel'in Helsinki'deki Finlandiya Enerji Günü'nde yaptığı konuşmada, Rusya'dan gelen boru hatları aracılığıyla istikrarlı temel yük arzı olduğunu söyledi.

Bölge, Ukrayna savaşından önce tedarik ihtiyaçlarının %40’ını Rusya’dan ithal ettiği gaz ile karşılıyordu. Şimdi ise Avrupa, eksik arzı dengelemek için Norveç ithalatına ve LNG'ye yöneliyor.

Bryan, fiyatlardaki mevcut artışın esas olarak Norveç'teki kesintiler ve sıcak hava nedeniyle tetiklenen kısa vadeli işlemlerden kaynaklanmasına rağmen, temel göstergelerin düşüş eğilimini sürdürmesi nedeniyle fiyatların yakın zamanda gerilemesinin muhtemel olduğunu belirtti.

AB'den haksız şartlı döviz kredisi kararı

 

AB, 14 milyar eurodan fazla dış ticaret açığı verdi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)