BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa borsalarında bilanço etkisi----

Avrupa borsalarında bilanço etkisi

Avrupa borsalarında bilanço etkisi
13 Kasım 2013 - 19:08 www.finansgundem.com

​Avrupa hisseleri gerileyerek son bir aydaki en büyük iki günlük kayıpları kaydediyor


Avrupa hisseleri, yatırımcıların şirket bilançolarını fiyatlaması ve güçlü ekonomik verilerin merkez bankalarının teşvikleri kısmasına neden olacağı söylentileri ile gerileyerek, son bir aydaki en büyük iki günlük kayıpları kaydediyor. 
Stada Arzneimittel AG ve Banco Popolare SC, beklentileri kaçıran kârlarla en az yüzde 4.5 gerilediler. ProSiebenSat.1 Media AG yatırımcıların şirketteki yüzde 16'lık hisselerini satmasıyla beş haftanın en düşüğüne geriledi. ICAP Plc, maliyet kesintilerinin bu yıl sonuçlarını artıracağını açıklamasıyla yüzde 5.2 ilerledi. Carlsberg A/S, yıllık tahminini korumasıyla değer kazandı. 
Stoxx 600 endeksi yüzde 0.4 düşerek Londra saatiyle 15:46'da 320.31 puan oldu. Endeks Avrupa Merkez Bankası'nın beklenmedik faiz indirimiyle de beraber geçtiğimiz 5 hafta boyunca tırmanış kaydetmişti. 
Berlin'de bulunan Kliegel & Hafner AG kıdemli piyasa stratejisti Andreas Lipkow, "Bilanço sezonunun sonuna doğru yaklaşıyoruz ve bu dönem yarım aydınlık yarım karanlık geçti. Önümüzdeki birkaç gün içerisinde ABD'den gelecek olan işsizlik verileri ve imalat verileri Fed'in ne yapacağına biraz daha ışık tutacaktır. Herkes varlık alımlarında düşüşün ne zaman başlayacağını konuşuyor ve piyasa da bu konu hakkında biraz tedirgin" yorumunu yaptı.
18 Batı Avrupa piyasasının 15'i bugün gerilerken, Fransa'da CAC 40 yüzde 0.4, Almanya'da DAX yüzde 0.2, İngiltere'de ise FTSE 100 yüzde 1.1 kayıp yaşadılar. 
Ekonomistler ABD merkez bankasının varlık alımlarını kesme planlarını Mart'a kadar erteleyeceğini tahmin ediyor. Politika yapıcıların Mart ayı itibariyle aylık 85 milyar dolarlık varlık alımlarını 70 milyar dolara indirebileceği konuşuluyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)