BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa borsaları yükselişle kapandı----

Avrupa borsaları yükselişle kapandı

Avrupa borsaları yükselişle kapandı
17 Haziran 2013 - 21:17 www.finansgundem.com

Geçtiğimiz haftayı kayıplarla geçiren Stoxx 600 Endeksi yeni haftaya yükselişle başladı

Avrupa hisseleri Stoxx Europe 600 Endeksi'nin son 14 ayın en uzun haftalık kayıp periyodunu tamamlamasının ardından yeni haftanın ilk gününde yükselerek bir haftanın en yüksek seviyesine gelirken, yatırımcılar Fed tarafından teşvik önlemlerine yönelik sinyalleri bekliyor.
Avrupa'nın en çok borcu olan telefon şirketi Telefonica SA, İspanya'nın AT&T Inc.'e yönelik bir teklifi reddetmesi üzerine yüzde 2.4 tırmandı. ABB Ltd. yeni bir CEO ataması üzerine yüzde 2.6 değer kazandı. Avrupa'nın en büyük petrol hizmeti sunucusu Saipem SpA 2013 beklentilerini kesmesi üzerine 4 yılın en zayıf seviyesine geriledi.
Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.7 yükselerek 294.08 puandan kapandı. Gösterge endeksi geçtiğimiz hafta yüzde 1.5 gerilerken, Fed Başkanı Ben S. Bernanke'nin istikrarlı ekonomik veri gelmesi durumunda parasal genişlemeyi azaltabileceklerini söylediği 22 Mayıs'tan bu yana kaybı ise yüzde 5.6'ya ulaştı.
Cenevre'de Mirabaud Securities LLP Başkan yardımcısı John Plassard, "Piyasalar son zamanlardaki hızlı hareketlenmelerin ardından biraz istikrar arıyor. Bu hafta G-8 ve özellikle Fed'in yapacağı toplantılarla volatilite ve baskı azalabilir. Yatırımcılar, varlık alımlarının azaltılmasının düşünüldüğü kadar kötü bir haber olmadığı fikrine alışıyorlar ki ekonomi de yavaş yavaş toparlanıyor" ifadelerini kullandı.
Ülkelerin gösterge endeksleri 17 Batı Avrupa ülkesinin 14'ünde bugün yükseldi. İngiltere FTSE 100 yüzde 0.4, Fransa CAC 40 yüzde 1.5, Almanya DAX ise yüzde 1.1 yükselişle günü tamamladılar.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)