BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa borsaları yükselişle açıldı----

Avrupa borsaları yükselişle açıldı

Avrupa borsaları yükselişle açıldı
31 Ağustos 2020 - 10:45 www.finansgundem.com

Avrupa borsaları FED'in piyasalarda oluşturduğu pozitif etkiyle birlikte güne haftaya yükselişle başladı

Küresel piyasa yatırımcılarının kovid-19 krizine rağmen hisse senetlerini destekleyen para politikalarına güvenlerini sürdürmesiyle Avrupa borsaları haftaya yükselişle başladı.

Açılışın ardından Stoxx Europe 600 gösterge endeksi yüzde 0,5 artışla 370 puan, Almanya'da DAX 30 endeksi yüzde 0,7 değer kazancıyla 13.117 puan oldu.

Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 1 artışla 5.048 puanda, İspanya'da IBEX 35 endeksi 0,8 yükselişle 7.193 puanda ve İtalya'da MIB 30 endeksi yüzde 1 primle 20.023 puanda seyrediyor. İngiltere'de, piyasalar pazartesi günü resmi tatil nedeniyle kapalı.

Geçen hafta, ekonomiyi desteklemek için faiz oranlarını sıfıra indiren ve açık uçlu varlık satın alma programını gerçekleştiren ABD Merkez Bankası faiz oranlarını çok daha uzun süre düşük tutacak bir enflasyon politikası çerçevesi hazırladı.

Bugün Almanya'da enflasyon, ABD'de ise Dallas Fed imalat endeksinin takip edileceğini bildiren analistler, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısına ilişkin haber akışı ve Doğu Akdeniz başta olmak üzere jeopolitik gelişmelerin de gündemin odağındaki yerini koruduğunu söyledi. İtalya’da ise ikinci çeyrek gayrisafi yurtiçi hasılasının son okumalarının paylaşılması bekleniyor.

Pazartesi günü Asya Pasifik piyasaları büyük ölçüde değer kazandı. Japonya’da sağlık sebebiyle görevinden ayrılan Başbakan Shinzo Abe yerine yeni isim arayışı endişeye sebep olsa da Tokyo borsası kazanımlara liderlik etti. Japonya borsasındaki yükselişin en önemli sebebi Warren Buffett’ın Japonya’nın önde gelen 5 ticaret firmasından 6 milyar dolarlık hisse satın alması oldu.

Nestle, ABD'li Aimmune Therapeutics'i satın alıyor

 

İngiltere'de Hazine yetkilileri vergi artırımı için bastırıyorlar

 

Asya borsaları yeni haftaya yükselişle başladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)