BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa borsaları yatay seyre döndü----

Avrupa borsaları yatay seyre döndü

Avrupa borsaları yatay seyre döndü
12 Mart 2015 - 19:10 www.finansgundem.com

Avrupa hisseleri erken saatlerdeki kazancı silerek yatay seyre döndü

Avrupa hisseleri, seyahat ve eğlence şirketlerinin ralli yapması ve Serco Group Plc'nin sanayi ürünü hisselerinde düşüşe öncülük etmesi ile erken saatlerdeki kazancı silerek yatay seyretti. 

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.1'den az yükselerekgünü 395.38 puandan tamamladı. Endeks erken saatlerde ABD'de perakende satışların Şubat'ta beklenmedik şekilde üst üste üçüncü ayda da gerilemesi üzerinde yüzde 0.4'e varan kazanç yaşamıştı. 

Stoxx 600 dün, zayıflayan euronun ihracatçıları desteklemesi ile yüzde 1.5 yükselerek son altı haftanın en dik tırmanışını gerçekleştirdi. Endeks  Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) parasal genişleme adımları ile büyüme ve enflasyonu desteklemesinin etkisiyle bu yıl yüzde 16 yukarıda seyrediyor. Euro Bölgesi merkez bankaları Almanya, Belçika, Fransa, İtalya ve İspanya tahvilleri alırken, böylece borçlanma maliyetleri bölge genelinde rekor düşük seviyelere indi.

ABD'de perakende satışlar Ocak'taki yüzde 0.6'lık düşüşün ardından Şubat'ta yüzde 0.6 geriledi. Bloomberg anketine katılan 86 ekonomistin tahmin medyanı yüzde 0.3 artış olmuştu. ABD'de işsizlik başvuruları ise beklentinin üzerinde bir düşüş kaydederek 36,000 azaldı ve 289,000 kişi oldu. Almanya'da enflasyon yüzde 0.4'lük düşüşün ardından Şubat'ta yıllık yüzde 0.1 artarken, bir önceki aya göre yüzde 0.9 artış gösterdi. Fransa'da ise enflasyon yıllık yüzde 0.3 gerilerken, aylık yüzde 0.7 artış görüldü. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)