BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa borsaları karışık seyirle açıldı----

Avrupa borsaları karışık seyirle açıldı

Avrupa borsaları karışık seyirle açıldı
29 Kasım 2023 - 11:33 www.finansgundem.com

Yatırımcıların enflasyon verisine odaklandığı Avrupa borsası, güne karışık seyirle başladı

Avrupa, açılışın ardından Stoxx Europe 600 gösterge endeksi yatay seyirle 457 puanda, Almanya'da DAX 40 endeksi yüzde 0,2 artışla 16.023 puanda bulunuyor.

İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,3 değer kaybıyla 7.431 puan, İtalya'da MIB 30 endeksi yüzde 0,3 yükselişle 29.471 puan, İspanya'da IBEX 35 endeksi yüzde 0,6 artışla 10.061 puan ve Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,1 kayıpla 7.242 puanda bulunuyor.

Euro/dolar paritesi, şu sıralarda önceki hemen üstünde 1,0990'da seyrediyor.

Enflasyon verileri izleniyor

Avrupa'da, bugünden itibaren açıklanmaya başlayacak enflasyon verileri yatırımcıların odağına yerleşti.

Almanya'da, enflasyon ekim ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3,8'e inerek Ağustos 2021'den bu yana en düşük seviyesine gerilemişti. Ancak özellikle gıda fiyatlarının bir yılda yüzde 6,1 artması enflasyonun tüketiciler için yük olmaya devam ettiğini ortaya koydu.

Analistler, Almanya'da Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) aylık bazda yüzde 0,1 azalmasını, yıllık bazda ise TÜFE'deki artışın yüzde 3,5'e düşmesinin beklendiğini aktardı.

Küresel pay piyasalarında ABD Merkez Bankası'nın (Fed) şahin politikalarının sonuna geldiğine yönelik beklentiler ise güçlenmeye devam ediyor.

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda bankanın gelecek iki toplantıda politika faizini sabit tutmasına kesin gözüyle bakılırken, Fed'in yüzde 40 ihtimalle martta faiz indirimlerine başlayabileceği tahmin ediliyor.

Bununla birlikte, bankanın enflasyondaki gidişatı bir süre daha izleyebileceği ihtimali de fiyatlamalara yansırken, ilk faiz indiriminin yüzde 90 ihtimalle haziran toplantısında yapılabileceği öngörülüyor.

Analistler, bugün Almanya'da TÜFE'nin yanı sıra ABD'de büyüme verileri ile birlikte Fed yetkililerinin açıklamalarının takip edileceğini belirtti.

Almanya'da "nitelikli işgücü" krizi

 

AB'de LNG fiyatları 7 haftanın dibinde

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)