BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAB'de LNG fiyatları 7 haftanın dibinde----

AB'de LNG fiyatları 7 haftanın dibinde

AB'de LNG fiyatları 7 haftanın dibinde
29 Kasım 2023 - 10:21 www.finansgundem.com

AB'de LNG fiyatları ılıman hava koşulları nedeniyle 7 haftanın en düşük seviyesine geriledi

Avrupa'da LNG fiyatları, sağlıklı gaz arzı ve ılıman hava koşulları nedeniyle Hollanda TTF hub’ı fiyatlarını takip ederek bu hafta son yedi haftanın en düşük seviyesine geriledi.

Spark Commodities'in verilerine göre, Kasım ayı gemi çıkışı (veya DES) olarak Kuzeybatı Avrupa'ya teslim edilen LNG'nin iniş fiyatı, dünkü işlem gününde 13,03 USD/MMbtu (40,61 EUR/MWh) olarak hesaplandı. Bu rakam, 9 Ekim'den bu yana en düşük seviyeyi temsil ediyor.

Montel-Foreks'in haberine göre, fiyatlar, soğuk hava tahminlerine rağmen yüksek stoklar ve Norveç'ten gelen güçlü akışlara bağlı olarak Pazartesi günü son yedi haftanın en düşük seviyesi olan 41,90 EUR/MWh seviyesine gerileyen referans TTF hub’ı aylık vadeli kontratındaki hareketi yansıtıyor.

ANZ Bank'taki analistler, bu sonbahardaki nispeten ılıman sıcaklıklar nedeniyle ısınma amaçlı gaz talebinin henüz hissedilmediğini belirtiyor. Geçen yıl da benzer bir durum yaşanmıştı.

Asya LNG fiyatları da bu hafta düşüş yaşadı ve JKM endeksi Pazartesi günü %3,5 düştükten sonra dünkü işlem gününde %0,5 düşüşle 16,42 USD/MMbtu'ya yerleşti. Bu, bir aylık vadeli kontrat için Ekim ortasından bu yana en düşük seviye olarak kaydedildi.

Dış ticaret açığı ekimde yüzde 17.5 azaldı

 

Rusya'nın doğalgaz üretimi azaldı

 

Bedava doğalgaz uygulaması ne zaman bitecek?

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)