BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAlmanya'da "nitelikli işgücü" krizi----

Almanya'da "nitelikli işgücü" krizi

Almanya'da nitelikli işgücü krizi
29 Kasım 2023 - 11:44 www.finansgundem.com

Almanya Ticaret ve Sanayi Odası, Euro Bölgesi'nin en büyük ekonomisindeki durgunluğa rağmen Alman şirketlerinin yarısının işgücü açığı nedeniyle boş pozisyonları doldurmakta zorlandığını söyledi.

Almanya'da 22.000 şirketle yapılan bir önceki ankete göre işe alımlarda güçlük çeken şirketlerin oranı, hafif bir düşüş göstererek ocak ayındaki %53'ten %50'ye geriledi.

Son tahminlere göre, Alman ekonomisinin genelinde 1.8 milyon iş hala doldurulamadı.

Almanya Ticaret ve Sanayi Odası (DIHK) İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Achim Dercks, "Nitelikli işgücü durumu çok kritik olmaya devam ediyor" dedi.

Dercks, "Bu, bu yıl 90 milyar avrodan fazla katma değerin kaybedileceği anlamına geliyor" dedi. "Bu da gayrisafi yurtiçi hasılanın %2'sinden fazlasına tekabül ediyor" diye konuştu.

Anket, her on şirketten sekizinin işgücü eksikliğinden olumsuz sonuçlar beklediğini gösterdi. Şirketlerin yarısından fazlası yabancı işgücü ve vasıflı işçi istihdamını, vasıflı işgücünü güvence altına almak için bir seçenek olarak görüyor.

Almanya'dan "kemer sıkma" kararı

 

Almanya'da tüketici güveni toparlanıyor

 

Almanya’dan ek bütçeye onay

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)