BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa borsaları geriledi----

Avrupa borsaları geriledi

Avrupa borsaları geriledi
21 Temmuz 2014 - 20:06 www.finansgundem.com

Avrupa hisseleri, Malezya yolcu uçağının düşürülmesiyle ilgili olarak yükselen tansiyonla birlikte haftanın ilk gününde geriledi

Avrupa hisseleri, haftalık yükselişin ardından, Rusya’ya Malezya yolcu uçağının düşürülmesinde rolünün olduğu şüpheleriyle ABD ve Avrupa tarafından daha sert yaptırımlar uygulanacağı yönünde tehdit edilmesi ile değer kaybetti. 

Almanya'nın ikinci büyük bankası Commerzbank AG, ülkede finansal piyasa regülatörlerinin bankada yüksek faaliyet riski bulduğunu gösteren bir rapor sonrasında yüzde 1.9 geriledi. Deutsche Post AG, JPMorgan Chase & Co.'nun şirkete yönelik gelir ve hisse fiyatı tahminini düşürmesi sonrasında yüzde 1.6 kayıp yaşadı. Julius Baer Group Ltd., yılın ilk yarısında karının yüzde 56 arttığını açıklamasıyla en az Ekim 2009’dan bu yana en dik artışı kaydetti. 

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.5 gerileyerek Londra’da 337.95 puan ile günü tamamladı. Endeks, yatırımcıların Ukrayna krizinin hafiflediği iddialarıyla geçtiğimiz hafta yüzde 0.8 yükselmişti.

Quoniam Asset Management GmbH hisse işlemleri yöneticisi Soeren Steinert, "Gazze'deki olaylar ve Ukrayna krizi, bunlar odak noktaları. Bir panik satışı olduğunu görmüyorum. Sadece insanlar satın alma isteksizliği duyuyor. Piyasanın daha da düşeceğine yönelik bir görünüm yok" yorumunu yaptı.  

Stoxx 600 Endeksi'nde işlem hacmi, Bloomberg tarafından derlenen verilere göre bu rapor yazıldığı sırada son 30 gün ortalamasının yüzde 50 altında seyrediyordu.

18 Batı Avrupa ulusal gösterge endeksinin 14’ü gerileme gösterdi. İngiltere’de FTSE 100 yüzde 0.3, Fransa’da CAC 40 yüzde 0.7 oranında düşüş kaydetti. Almanya’da DAX, yüzde 1.1 düşüş ile 9 Mayıs’tan bu yana en büyük kaybı yaşadı.

Ukrayna'da ayrılıkçılar tarafından Malezya Havayollarına ait MH17 numaralı seferi yapan uçağın 17 Temmuz'da düşürülmesi ve 298 kişinin ölmesi ile ilgili, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin Rusya'nın füze sağladığına yönelik "sıradışı dolaylı kanıtlar" olduğunu söylemesinin ardından, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in üzerinde uluslararası bir baskı oluşuyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)