BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa​Avrupa borsaları geriledi----

​Avrupa borsaları geriledi

​Avrupa borsaları geriledi
10 Nisan 2014 - 20:03 www.finansgundem.com

Avrupa hisseleri, Çin ithalatının geçen ay beklenmedik bir şekilde gerilemesinin şirket karlarını gölgelemesiyle geriledi

Avrupa hisseleri, Çin ithalatının geçen ay beklenmedik bir şekilde gerilemesinin şirket karlarını gölgelemesiyle geriledi.

LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SA , moda ve deri ürünleri satışlarında iki senenin en hızlı büyümesini kaydetmesinin ardından yüzde 3.2 güçlendi. Tryg A/S, ilk çeyrek net karının analistlerin tahminlerinin altıdna kalmasıyla yüzde 4 değer kaybetti.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.5 gerileyerek günü 333.41 puandan kapattı. Gösterge endeks erken saatlerde dün yayımlanan Fed Mart ayı toplantı tutanakları ile yüzde 0.6'ya varan artış yaşarken, 4 Nisan'daki 6 yılın zirvesinden bu yana yatırımcıların teknoloji hisselerini satmasıyla yüzde 1.7 geri adım attı.

"Önemli piyasalardan biri Çin," diyen Londra merkezli Hampstead Capital LLP'nin fon yöneticisi Lex Van Dam, "Şu anda asıl soru Çin'in beklentilerden daha kötü olup olmayacağı. Geçtiğimiz yıllarda Fed'in desteğini görmüştük. Bu sene insanlar daha endişeliler," şeklinde görüş bildirdi.

18 Batı Avrupa gösterge endeksinin 14'ü bugün gerilerken, Almanya DAX yüzde 0.5, Fransa CAC 40 yüzde 0.7 kayıp yaşadılar. İngiltere FTSE 100 ise yüzde 0.1 yükseldi. 

Çin'de ithalat Mart ayında bir yıl önceye göre yüzde 11 geriledi. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin beklentisi yüzde 3.9'luk bir artış yönündeydi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)