BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAvrupa Birliği'nden Afganistan'a ateşkes çağrısı----

Avrupa Birliği'nden Afganistan'a ateşkes çağrısı

Avrupa Birliği'nden Afganistan'a ateşkes çağrısı
05 Ağustos 2021 - 14:16 www.finansgundem.com

AB, Taliban'ın Afganistan'daki saldırılarını kınayarak acil, kapsamlı ve kalıcı ateşkes çağrısında bulundu.

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ile AB Komisyonu'nun Kriz Yönetiminden Sorumlu Üyesi Janez Lenarcic, ortak yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada başta Herat vilayetindeki Birleşmiş Milletler Afganistan Yardım Misyonu (UNAMA) Ofisine yapılan silahlı saldırının, Laşkar Gah'daki saldırının ve müteakip çatışmaların en az 40 sivilin ölümüne yol açması olmak üzere Taliban'ın neden olduğu Afganistan genelindeki şiddetin önemli ölçüde tırmanması kınandı.

Savunma Bakanı Bismillah Muhammadi'nin Kabil'deki konutunu hedef alan saldırıda 8 kişinin öldüğü ve en az 20 kişinin yaralandığı ifade edildi. 

Açıklamada uluslararası insancıl hukuk ilkelerinin ve insan haklarının ihlal edilmesinin, ülkeyi sarsmaya devam ettiği vurgulandı.

AB, barışa bir şans vermek için acil, kapsamlı ve kalıcı bir ateşkes çağrısında bulunuyor. Bu anlamsız şiddet, Afgan vatandaşlarına büyük acılar yaşatıyor, güvenlik ve barınma arayan ülke içinde yerinden edilmiş kişilerin sayısını artırıyor. Taliban'ın askeri saldırısı, çatışmanın müzakere edilerek çözülmesine ve Doha barış sürecine yönelik beyan edilen taahhütleriyle doğrudan çelişiyor.

"EYLEMLERDEN BAZILARI SAVAŞ SUÇU TEŞKİL EDİLEBİLİR"

Taliban'ın özellikle sivillerin keyfi ve yargısız infazları, kadınların alenen kırbaçlanması ve altyapının tahrip edilmesi gibi uygulamalarına dikkat çekilen açıklamada, "Bu eylemlerden bazıları savaş suçu teşkil edebilir ve soruşturulması gerekecektir” ifadesi kullanıldı.

ABD uçakları Taliban'ın deposunu vurdu

ABD ve İngiltere: Taliban sivil katliam yaptı

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)