BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkAvrupa bankaları için risk artıyor----

Avrupa bankaları için risk artıyor

Avrupa bankaları için risk artıyor
08 Eylül 2015 - 14:09 www.finansgundem.com

Standard Chartered ve Santander gibi Avrupa bankaları için gelişen piyasa riskleri arttı

Büyümesi gelişen piyasalara bağlı olan Avrupa bankaları, Asya’dan Güney Afrika’ya ekonomilerin piyasalarda yaşanan kargaşa ile sarsılmasının ardından kar görünümünün kötüleşmesi durumu ile karşı karşıya kaldı.

Standard Chartered Plc’nin Haziran ayında göreve gelen CEO’su Bill Winters, bankaların en çok kar elde ettiği Asya’da batık kredilerin arttığını görebilir. İspanya’nın en büyük bankaları Banco Santander SA ve Banco Bilbao Vizcaya Argentaria SA, yurtiçindeki düşük faiz oranlarının büyümeyi sınırlandırması ile Latin Amerika’dan gelen gelire bel bağlamış durumda.

Çin’in geçtiğimiz ay sürpriz bir şekilde yuanı devalüe etmesi, Fed’in 9 yıldan bu yana ilk kez faiz artırımına hazırlanmasına rağmen küresel ekonominin yavaşlamaya ilerlediği endişelerini tetikledi. Malezya’dan Türkiye ve Brezilya’ya para birimleri değer kaybetti, emtia endeksi geçtiğimiz ay 1999’dan bu yana en düşük seviyelere geriledi.

Bloomberg İstihbaratı kıdemli banka analisti Jonathan Tyce, “Standard Chartered, emtia fiyatlarının gerilemesi ve gelişen piyasa para birimlerindeki değer kaybı ile çifte darbe aldı. Bu durum bankanın büyüme ve kredi-kalitesi görünümüne zarar verdi. BBVA ve Santander’a ait kredi defterlerinin kabaca yüzde 20’si Latin Amerika’da” dedi.

Standard Chartered hisseleri, Ağustos’un başından bu yana Yunanistan hariç Avrupa bankaları arasında en büyük düşüşü kaydetti. Santander, BBVA ve HSBC Holdings Plc hisseleri de sert düşüşler yaşadı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)