BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkATM’lerde para yüklemeyi yapay zeka yapacak----

ATM’lerde para yüklemeyi yapay zeka yapacak

ATM’lerde para yüklemeyi yapay zeka yapacak
09 Eylül 2020 - 11:14 www.finansgundem.com

HSBC, Hong Kong'daki 1200 ATM’sinde nakit paranın bitip bitmediğinden emin olmak için iCash adlı yapay zeka çözümünü kullanmaya başlıyor.

Bankanın yeni aracı; hangi ATM için, ne kadarlık bir paranın, ne kadarlık bir süre için gerekli olduğunu, içerisinde mevsimsellik, tatiller, halka açık olaylar, konum ve kullanıcıların son para çekme alışkanlıkları gibi bilgilerin yer aldığı ATM verilerini ve tahmini makine öğrenme algoritmalarını kullanarak hesaplıyor. Teknoloji, bankanın hazine ekibinin taleplere daha hassas bir şekilde cevap vermesini sağlayarak nakit teslimat sürelerini 6 saatten sadece 15 dakikaya kadar düşürüyor.

HSBC Varlık ve Kişisel Bankacılık Operasyonları Küresel Başkanı Chriss Trill, konu hakkındaki görüşlerini “iCash; adam-saat hesabının ve işletme tasarruflarının kilidini açan, bu sayede müşteri deneyimini geliştiren ve ezber bozan bir dijital çözüm. Bu teknoloji ayrıca planlı nakit teslimatlarını azaltarak soygun riskini de düşürüyor.” ifadelerini kullanıyor. Trill, yeni aracın tamamen şirket içinde geliştirildiğini ve ATM dolum gezilerinde %15’lik bir azalma sağlayarak banka için yıllık 1 milyon dolar tasarruf sağladığını da dile getiriyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)